To se traži

Naša obala dobiva atrakciju za sve generacije: Može primiti 4000 posjetitelja dnevno i pruža neviđenu zabavu

Ovaj novitet idealan je za borbu protiv vrućine uz dozu zabave, a prikladan je za cijelu obitelj. Baš uskoro otvara se vanjski dio

Amadria Park Šibenik

 Ustupljena fotografija

Sunce, cika, vriska, glasna glazba, šareni „luftmadraci“, plastične lopte na napuhavanje, tobogani, miris krema za sunčanje i posvemašnja uzbuđenost. Zvuči poznato? Ne, nismo još u raju, ali nismo ni daleko. Došli smo u vodeni park i ostat ćemo cijeli dan. Dok nas ne izbace znakovi da moramo poći.

Vodeni parkovi sve su popularniji način zabave, a to potvrđuju i istraživanja. Tržište vodenih parkova sve je veće zbog povećane potražnje potrošača za što inovativnijim atrakcijama i raznim uslugama na licu mjesta. Još prošle godine vrijedilo je 5,7 milijardi dolara, a do 2032. procjenjuje se da će rasti osam posto po složenoj godišnjoj stopi rasta.

Zabava za cijelu obitelj

Postoji čak i Svjetsko udruženje vodenih parkova koje izum ove atrakcije pripisuje američkom biznismenu Georgeu Millayu. On je 1964. godine osnovao SeaWorld u San Diegu, no vodene parkove u kojima ljudi mogu uživati na potpuno drugačiji način izmislio je tek desetljeće kasnije. Park Wet ‘n Wild u Orlandu na Floridi otvorio je 1977. godine i tako je rođena potpuno nova industrija. Premda je Wet ‘n Wild službeno zatvoren 2016., ostavština "oca vodenih parkova" i dalje živi.

image

Ilustrativna fotografija

Shutterstock

Iako je njihov primarni cilj zabava, oslanjaju se na znanost — posebice na fiziku i statiku. U posljednje vrijeme u nekima ljubitelje vodenih tobogana čuva i računalni software. Trenje i masu na svakom vodenom toboganu analiziraju programi koji određuju trenutak u kojem se sigurno spustiti niz njih.

Najveći bazen s valovima u Sjevernoj Americi nalazi se u Disneyevom odmaralištu u Orlandu - Disneyev Typhoon Lagoon. Toliko je velik da je potrebno gotovo tri milijuna galona vode da bi se u potpunosti napunio. Usporedbe radi, olimpijski bazen ima procijenjeni kapacitet od 660 tisuća galona.

Ako se pitate zašto biste sljedećeg vikenda trebali posjetiti upravo vodeni park, donosimo nekoliko konkretnih razloga.

Odličan izbor protiv vrućine

Kasno proljeće i rano ljeto znaju biti pakleno vrući, a voda pruža najbolje osvježenje. Osim što se njome možemo osvježiti iznutra, važno je ohladiti i tijelo. Kupanje u vodenom parku, zabavno prskanje vodom ili pak neka treća aktivnost u kojoj je glavni akter voda opustit će vas, zabaviti i osvježiti pa ćete zaboraviti na dosadnu vrućinu.

image

Amadria Park Šibenik

Ustupljena fotografija

Za cijelu obitelj

Posjet vodenom parku može pomoći pri povezivanju cijele obitelji. Sadržaj je osmišljen tako da zadovolji različite dobne skupine u koje se može uklopiti svaki član obitelji, od male djece do baka i djedova. Kroz zajedničke aktivnosti možete stvoriti nezaboravne uspomene kojih ćete se sjećati do kraja života.

Uzbudljive vožnje

Neovisno o tome imate li sedam ili 77 godina, možete odabrati neku od vožnji koja odgovara vašoj fizičkoj spremi. Vodeni parkovi nude širok spektar atrakcija, od mirnih „rijeka“ i bazena s valovima do adrenalinskih tobogana i vodenih igara. Inače, adrenalin koji se luči tijekom spuštanja niz tobogane može ponekad djelovati tako da zaboravite na to da ste se niz njega već spustili ako ste strahovali od samog pogleda na tobogan. Osim toga, vodeni parkovi organiziraju posebne događaje, kao što su noćna kupanja, koncerti i tematske zabave, što dodatno obogaćuje iskustvo posjeta.

Sigurno okruženje

Sigurnost i zaštita su prioritet svake avanturističke okoline pa tako i vodenih parkova. Pod budnim okom zaposlenika koji paze na sigurnost posjetitelja, potpuno ste sigurni, pod uvjetom da i vaši prijatelji i rodbina prate na koji se način zabavljate. Spasioci su prisutni na svakom koraku, a oprema i atrakcije redovito se provjeravaju kako bi osigurali sigurnost posjetitelja.

Što je s Lijepom Našom?

U Hrvatskoj postoje brojni vodeni parkovi, no jedan zaista poseban je Aquapark Dalmatia, koji će biti prvi zatvoreni i grijani aquapark na jadranskoj obali. Dok park uskoro za posjetitelje otvara dio na otvorenom, na jesen će ih prvi put primati i u novi, zatvoreni dio. Svi bazeni koriste filtriranu vodu, a čitav je prostor pod nadzorom kvalificiranih spasitelja. Ukupna površina vodenog parka je 36 tisuća četvornih metara uz pripadajuća parkirališta za preko tri tisuće automobila. Aquapark može primiti četiri tisuće posjetitelja dnevno, a baš ovih dana, krajem lipnja, se otvara i njegov prošireni vanjski dio, dok će se na jesen zabava odvijati u novom unutrašnjem dijelu.

- Gradi se prema projektu kanadske tvrtke WhiteWater, a izvode ga hrvatske, njemačke, austrijske i kanadske građevinske tvrtke. Aquapark se gradi na osnovu projekta svjetskog lidera u opremanju i dizajniranju zabavnih sadržaja, kanadske tvrtke WhiteWater koja iste projekte radi i za svjetske brendove poput Disneya, Legolanda i sličnih – kažu u Aquaparku Dalmatia.

image

Amadria Park Šibenik

Ustupljena fotografija

Ukupna vrijednost investicije iznosi 21 milijun eura. Aquapark Dalmatia krajem lipnja kreće s radom s novom proširenom ponudom vanjskog sadržaja, dok se na jesen 2024. očekuje otvorenje unutarnjeg grijanog dijela.

- Tako ćemo omogućiti sadržajniji boravak naših gostiju tijekom cijele godine i tijekom svih vremenskih uvjeta – kažu u Aquaparku.

Ponudu vodenog parka čine tobogani, lazy river, umjetna plaža s valovima, whirpool bazeni, dječji bazeni, wellness – club, fitness club, restorani, barovi, dječje igraonice, trgovine. Njegova najviša točka, vodena tvrđava, nalazi se na 13,5 metara visine. Tu je smještena velika bačva koji svoj sadržaj svakih nekoliko minuta prolije po svima koji se zateknu ispod nje, na veliku radost svih ljubitelja vodene avanture.

- Tobogani su dizajnirani tako da se na njima mogu osjetiti doživljaji naglašenih „g sila“, blagih i oštrih zavoja te vertikalnih oscilacija koje su jedinstvene za ovaj oblik atrakcija – pričaju nam u Aquaparku Dalmatia.

Zona za najmlađe

Kids play zone ima plitke bazene, prskalice i tobogane osmišljene i prilagođene maloj djeci. Treba istaknuti kako ovaj vodeni park vodi računa o sigurnosti najmlađih članova obitelji, ograđen je i čuvan te zaista pruža zabavu za cijelu obitelj. Svatko će u njemu pronaći nešto što je potrebno da ga opusti, a u blizini su plaža i hotel, po čemu je Aquapark specifičan. U njegovoj ponudi nalaze se i Splash bar u kojem se posjetitelji mogu osvježiti, a tu je zona za odrasle s igrama i biljarom te Beach shop u kojem se može pronaći sve što je obitelji potrebno za plažu.

image

Amadria Park Šibenik

Ustupljena fotografija

- Destinacija dobiva novu snažnu atrakciju kojom se mijenja cjelokupna slika regije isključivo sezonskog karaktera. Ovom investicijom se podupire zacrtana strategija turizma RH i grada Šibenika. Imamo sreću da smo smješteni u neposrednoj blizini plaže jednog od najljepših mora na svijetu - Jadranskog mora. Bez obzira na to, moramo gledati trendove u našoj industriji i ići u smjeru daljnjeg zadovoljenja potreba naših gostiju. Naš cilj je napraviti snažnu atrakciju koja će utjecati na još veću prepoznatljivost naših hotela i destinacije. Ono što nam je nedostajalo jest sadržaj koji će raditi cijelu godinu, koji neće ovisiti o vremenskim uvjetima i zbog kojeg će naši gosti dolaziti cijele godine. Sam Grad Šibenik je jako puno napravio što se tiče razvoja destinacije i izgradnje sadržaja u cilju produljenja turističke sezone. Ovom investicijom nastavljamo zacrtanu politiku sinergije i razvoja naše ukupne destinacije kao destinacije koja nije isključivo sezonskog karaktera – kažu u Aquaparku Dalmatia.

image

Amadria Park Šibenik

Ustupljena fotografija

Zanimljiv vanjski objekt

Dalmatian Ethno Village je „živi muzej” u kojem možete istražiti doživljaj izvornog načina života ovog podneblja i bogato kulinarsko naslijeđe regije.

Ponudom „od polja do tanjura” u selu ćete imati priliku doživjeti kulinarsku tradiciju Dalmacije i pripremu autentičnih jela na licu mjesta, upoznati se sa starim poljodjelskim zanatima i tradicionalnim alatima. „Živi muzej” pravo je interaktivno iskustvo u kojem pogledate pripremu, a potom kušate delicije koji su dio bogate gastronomske baštine Dalmacije pripremljene na autentičan način.

Inače, mediteranska prehrana registrirana je na UNESCO-ovoj Reprezentativnoj listi nematerijalne kulturne baštine 2003. godine.

Kažu da svako ljeto priča neku svoju priču. Neka vam ovo bude šareno i veselo poput ovog vodenog parka!


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Native Ad Studija Hanza Medije i Amadria Parka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. lipanj 2024 21:39