ŠOK U ŠKOLI

VIDEO: OTKRIVENO DA JE ŠKOLSKI KOSTUR PRIPADAO PRAVOM ČOVJEKU Nakon jezivog otkrića, 'Arthuru' je organiziran sprovod

 Foto: Screenshot BBC

Učenici srednje škole Haydock u engleskom gradu St Helens u Merseysideu neugodno su se iznenadili kad su otkrili da je model kostura kojeg su koristili na satovima biologije zapravo pravi kostur i da je pripadao stvarnoj osobi, prenosi BBC.

Kostur se u školi nalazio već 50 godina i na njemu su generacije učenika učile o ljudskoj anatomiji. Od milja su ga zvali 'Arthur' i možda se nikad ne bi doznalo da se radi o pravom kosturu da jedan laboratorijski tehničar nije odlučio provesti analizu koštanog tkiva. Malo je reći da je ostao u šoku kad je otkrio da se radi o pravom, ljudskom kosturu.

Naknadnom analizom je utvrđeno da je najvjerojatnije riječ o muškarcu azijskog porijekla koji je umro oko 1900. godine i koji je bio star između 20 i 30 godina. Također, 'Arthur' je imao prilično iskrivljenu kralježnicu.

Zakon nalaže da se svi ljudski ostaci, pa makar bili i stotinu godina stari, moraju adekvatno pokopati, pa su učenici i zaposlenici škole organizirali sprovod za 'Arhura'.

'To je ljudsko biće i naša je dužnost osigurati mu ispraćaj i posljednje počivalište', rekla je Ann Ashburn, učiteljica umjetnosti u školi Haydock.





A school in St Helens will give a skeleton in its art department a proper burial today. Experts believe Arthur is in his...

Posted by BBC North West Tonight on 2. prosinca 2015




Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. lipanj 2024 03:03