POLA STOLJEĆA NA GLAZBENOJ SCENI

OLIVER DRAGOJEVIĆ 'Ova nominacija za mene je ludilo! To je dokaz da vrijedim kao pjevač. Jedva čekam nove pjesme!'

 CROPIX

Jedinstveni doživljaj pripremio je Oliver publici u zagrebačkoj Areni koja je mjesec dana unaprijed bila rasprodana. “Oliverovih 70” značilo je i gotovo pola stoljeća na glazbenoj sceni, a on je puna tri sata redao hitove, glazbom prepunom emocijama baš nikoga u dvorani nije ostavio ravnodušnim. Pjesme koje ne izumiru i jedna impresivna glazbena karijera nastavljena je duetom “Ako voliš ovu ženu” koju je otpjevao sa Željkom Bebekom, još jednim glazbenim veteranom. I kada se činilo da će potkraj ljeta ponovno početi kovati neke planove sa svojim glazbenim suradnicima i koncertima prirediti posebnu poslasticu svojim Splićanima, uslijedila je vijest o bolesti koja je mnogima sledila krv u žilama.

Dobro se osjeća

No, unatoč teškoj dijagnozi, nitko ne sumnja da će Oliver ponovno pobijediti. Pjevač je trenutno u svojoj rodnoj Veloj Luci, oporavlja se, dobro se osjeća, uživa u suncu i u društvu prijatelja puni baterije i razmišlja o glazbi. Ne krije, razveselilo ga je pokretanje nagrade Zlatni Studio, a dobro raspoložen prokomentirao je nominacije za pjevača godine i koncert godine u kojima se našlo i njegovo ime.

- Veselim se nominacijama. To je samo znak da nakon poslije toliko godina publika još pomno sluša što radim, prati me kroz jednu neizmjerno dugu karijeru. Drago mi je i što smo Željko Bebek i ja udružili snage kroz pjesmu ‘Ako voliš ovu ženu’. Vjerujem da će biti još takvih suradnji i lijepih pjesama koje će se zdušno pjevati - rekao je stari morski vuk koji se najbolje opušta uz sviranje klavira.

Istančan ukus

Čavrljajući o njegovim estradnim prijateljima i kolegama, osvrnuo se na svoje vjerne fanove, čitatelje, uspjehe i sve što je prolazio protekle godine.

- Biti uvršten u utrku za Zlatni Studio veliko je priznanje jer, iskreno, to je odličan pokazatelj da itekako postoji glazbeni ukus publike. Ja bih rekao da je taj ukus itekako istančan, a s obzirom na to da sam se i ja našao u toj žestokoj konkurencije, znači da itekako vrijedi ono što pjevam. Ukratko, to je ludilo - rekao je na sebi svojstven način Oliver nestrpljivo čekajući dane kada će ponovno pred mikrofon, svoju brojnu publiku i svoje glazbenike u čijem se društvu osjeća najljepše.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. svibanj 2024 23:56