LUKSUZAN ŽIVOT

DAMA BEZ SRCA Supruga Basharaal Assada kupuje dizajnerske komade i ne mari za patnje naroda

'Assadova supruga odbija suočiti se sa stvarnošću.'

Jednom davno opisali su ju kao 'ružu usred pustinje', no ta dugonoga ljepotica iz Londona svojom elegancijom i zapadnjačkim stilom koristi se kako bi prikrila brutalan režim koji provodi njezin suprug Bašar al-Asad, piše Daily Mail.

Asma Asad (38) u sigurnim bunkerima izbjegava horor koji vlada u Siriji i američke rakete koje će, očekuje se, uskoro zasuti zemlju. Dok narod pati, ona kupuje ekstravagantne dizajnerske komade , hranu i lijekove putem interneta.

Više od 100 tisuća civila ubijeno je, a oko dva milijuna Sirijaca napustilo je državu od početka 2011. godine, no ona za to ne mari. Nedavno je kupila kristalni luster ravno iz Praga, a 'zapadnjačku' hranu redovito naručuje za svoje troje djece jer ne želi da odrastaju samo na sirijskoj kuhinji, kazao je izvor.

Gospođa Assad navikla je na luksuzne stvari. Studirala je na londonskom King’s Collegeu, radila kao bankarica u JP Morganu i tada je upoznala Bašara al-Asada koji je u Londonu bio na specijalizaciji za očnog kirurga. Vjenčali su se na novogodišnju noć 2001. godine.

- Asma živi pod staklenim zvonom otkako se udala za Asada. Bashara je američki tajnik John Kerry prozvao nasilnikom i ubojicom, no Asma još uvijek vidi sebe kao uglednu i cijenjenu ženu predsjednika. Uvjerena je u to da će njezina obitelj vladati Sirijom godinama, a posebno je zainteresirana za zgrtanje obiteljskog bogatstva. Želi biti sigurna da će njezin sin, Hafez, jednog dana preuzeti predsjedničko mjesto, pa čak i ako to znači da ga do tad mora skrivati u školama i fakultetima negdje u Švicarskoj ili Britaniji - kazao je bivši Assadov savjetnik Ayman Abdel Nour.

Na njezine hireve kaže: - Asma Assad nema srca. Opsjednuta je svojom ljepotom i modernim izgledom. Jedino što je njoj važno jest luksuzan život.

- Asma trenutno izlazi van u pratnji najmanje tri osobna čuvara. Ideja da je pod Asadovom kontrolom i da ne može otići je glupost, no u zadnje vrijeme joj ne dopuštaju da gleda vijesti sa zapada - tvrdi još jedan kritičar režima.

Situacija je trenutno daleko od one iz ožujka 2011. kada je magazin Vouge predstavljao Asadove kao demokratičan par koji je učinio Siriju najsigurnijom zemljom na Srednjem Istoku.

Andrew Tabler, američki znanstvenik koji je radio s Asmom u magazinu Syria Today vjeruje kako Asadova supruga odbija suočiti se sa stvarnošću.

- Postoje dvije strane Asme Asad. Ona je moderna žena, definitivno se razlikuje od žena drugih arapskih vođa, no također, ona želi biti princeza koja stoji iza svog muškarca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 21:51