FINANCIRA EU

Imate 18? Nemojte ovo propustiti! Obiđite najljepše europske gradove vlakom potpuno besplatno

Beč, Pariz, Barcelona, Rim... Program Discover EU osigurava Interrail kartu koja traje mjesec dana, prijave počinju 11. listopada

Ilustracija

 Depositphotos

Europska Unija nastavlja svoj popularni program Discover EU kojim omogućava mladima od 18 godina da upoznaju europske gradove i potpuno besplatno putuju Europom. Riječ je o programu koji traje već nekoliko godina, a uskoro počinju prijave za novu turu putovanja.

Svi mladi od 18 godina mogu se prijaviti na ovaj program i besplatno putovati Europom u periodu od 1. ožujka 2023. do 23. veljače 2024. godine, a putovati možete do 30 dana. Uvjet je da ste rođeni 2004. godine, odnosno da ste tijekom 2022. napunili 18 godina.

Riječ je o Interrail karti koja je dostupna mladima koji dolaze iz zemalja Europske unije koje su članice Erasmus programa, ali uključene su i zemlje povezane s programom Erasmus+ (Island, Lihtenštajn, Sjeverna Makedonija, Norveška, Srbija i Turska). Prijave započinju 11. listopada. u 12 sati i trajat će do 25. listopada. Da biste se prijavili, morate zadovoljiti nekoliko uvjeta, koji se nalaze na službenim stranicama programa Discover EU.

Iako je prvenstveno riječ o putovanju vlakom, moguće je putovati i drugim prijevoznim sredstvima, ako se na željenu destinaciju ne može stići vlakom. Prijaviti se možete sami ili s grupom prijatelja, samo je bitno da zadovoljavate uvjete.

Sami birate polazišnu točku, a rutu planirate sami, iako već postoje odlične Discover EU rute prema kojima možete putovati, ili ih prilagoditi vlastitim željama.

Kada se prijavite i dobijete potvrdu, Europom ćete moći putovati punih mjesec dana što je dovoljno vremena da upoznate stari kontinent, europsku kulturu i raznolikost i steknete iskustvo za cijeli život.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 00:18