DIGITALIZACIJA

Uz nautika.evisitor.hr plaćanje turističke pristojbe u nautici brže je i sigurnije nego ikad

Hrvatska je poznata kao prelijepo, raznoliko i sigurno nautičko odredište, a plaćanje pristrojbe brzo je, sigurno i digitalno
 Htz/

Hrvatska je u svijetu vrlo dobro prepoznata kao turistička destinacija bogate i raznolike ponude, a tijekom posljednje dvije pandemijske godine naša je zemlja dodatno učvrstila i poziciju vrlo sigurnog turističkog odredišta. Pritom do posebnog izražaja dolazi turistički proizvod nautike, koji se nameće kao jedan od najistaknutijih imidž proizvoda naše zemlje, koja je u pretpandemijsko vrijeme samo u segmentu nautičkog čartera ostvarivala više od 3,5 milijuna noćenja godišnje.

S obzirom na važnost nautike kao turističkog proizvoda, ali i nautičkih gostiju koji predstavljaju jedne od najboljih potrošača na destinaciji, Hrvatska turistička zajednica i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture razvili su višejezičan portal nautika.evisitor.hr, koji od 2021. godine predstavlja jedini način plaćanja turističke pristojbe u nautici. Riječ je o naknadi koja se do početka prošle godine plaćala u lučkim kapetanijama i ispostavama, a uspostavom ovog portala nautičari, koji su vlasnici plovila koje nije plovni objekt nautičkog turizma, turističku pristojbu više ne mogu kupiti u prostorijama lučkih kapetanija i ispostava.

image
Htz/

”U Hrvatskoj turističkoj zajednici kontinuirano radimo na unaprjeđenju naših usluga kako bismo zadržali visok stupanj zadovoljstva naših gostiju, ali i kako bismo bili predvodnici u uvođenju novih digitalnih rješenja u turizmu. Upravo smo s tim ciljem i kreirali ovaj poseban nautički portal koji je, osim na hrvatskom jeziku, dostupan i na 10 stranih jezika te koji nautičarima omogućava online plaćanje turističke pristojbe iz udobnosti njihovih plovila”, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić. Podsjetio je na to da nautičari sukladno zakonu mogu platiti pristojbu prema duljini plovila, a od 2020. godine i prema broju osoba, odnosno broju noćenja.

image

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić

Boris Kovacev/Cropix/Cropix

Portal nautika.evisitor.hr je jednostavan i pregledan za korištenje, a korisnika na praktičan način vodi kroz proces prijave i plaćanja turističke pristojbe koja se može platiti putem svih najpoznatijih svjetskih kartičnih brendova. U ovoj je godini portal dodatno nadograđen, čime je korisničko iskustvo unaprijeđeno s novim funkcionalnostima, kao što je primjerice korisnički račun u sklopu kojeg će nautičar imati pregled svih dosadašnjih aktivnosti, a za potrebe dodatnog informiranja turista kreirani su i posebni promotivni materijali koji sadrže upute za korištenje portala te QR kod koji korisnika preusmjerava na portal.

image
Htz/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 00:35