POTPUNO NEPREPOZNATLJIV

Trumpov državni tajnik Mike Pompeo skinuo 40 kg u 6 mjeseci pa otkrio svoju tajnu: ‘Govorili su da imam rak‘

Ivanka Trump i Mike Pompeo

 Saul Loeb/AFP
Izbacio je cheeseburgere, ugljikohidrate i poslastice koje su stajale uz njegovo računalo dok bi radio do dugo u noć

Bivši direktor CIA-e i američki državni tajnik u administraciji predsjednika Donalda Trumpa, Mike Pompeo (58), izgleda potpuno neprepoznatljivo nakon što je smršavio 40 kilograma u samo šest mjeseci.

Pompeo se dosad suočio s puno izazovnih situacija u svojoj dugogodišnjoj karijeri, ali o svom mršavljenju oklijevao je govoriti zbog straha da će vratiti sve izgubljene kilograme. Ipak, u ekskluzivnom intervjuu za The Post otkrio je kako je i zašto je smršavio.

Sve je počelo 14. lipnja 2021., kada je stao na vagu i prvi put u životu vidio da ima gotovo 135 kilograma.

Idućeg jutra, kako je rekao, probudio se i rekao svojoj ženi Susan: 'Danas je taj dan.'

- Počeo sam vježbati, ne svaki dan, već gotovo svaki dan, pravilno jesti i kilogrami su počeli padati - rekao je.

Potom je uložio u kućnu teretanu u svom podrumu.

- Pokušao sam sići dolje pet, šest puta tjedno i ostati tamo otprilike pola sata. Nije bilo trenera, nije bilo nutricionista. Samo ja.

Kilogrami su se počeli gomilati kada je prvi put izabran u Kongres kao predstavnik Kansasa 2010. godine, rekao je Pompeo i naglasio kako je gubitak kilograma za njega bila životna borba.

Kazao je kako je morao biti vrlo discipliniran da bi smršavio, što je osobina koju je dosad primjenjivao na sve zahtjevne položaje koje je obnašao u vladi, ali ne i na vlastito zdravlje.

- Udebljao sam se gotovo 45 kilograma tijekom 10, 11 godina - godina koje su se poklopile s mojom ozljedom stopala - pa sam tvrdio da je to razlog zašto sam se toliko udebljao - rekao je.

Sada je izbacio cheeseburgere, ugljikohidrate i poslastice koje su stajale uz njegovo računalo dok bi radio do dugo u noć - ili putovao avionom diljem svijeta.

Promjena prehrane nije promijenila obiteljsku tradiciju, ali umjesto da u restoranu kao prije naruči gomilu palačinki, Pompeo sada bira puno zdraviju hranu.

- Naša obitelj okuplja se oko hrane. Mi smo Talijani i volimo se okupiti oko dobrog obroka, tjestenine i kruha, sireva i deserta. I dalje ćemo uživati ​​u obrocima s obitelji i prijateljima, osim što ću ja biti tip koji kaže: 'Ja ću salatu' - ispričao je smijući se.

Kazao je kako su ga pogodili komentari na društvenim mrežama i kako uglavnom nisu bili pozitivni, nego su brojni nagađali kako ima zdravstvenih problema, pa čak i da ima rak.

Otkako je napustio Trumpovu administraciju, Pompeo je postao suradnik Fox Newsa, radi kao viši savjetnik za globalne poslove u Američkom centru za pravo i pravdu i predsjeda CAVPAC-om, organizacijom posvećenom izboru konzervativnih kandidata u Zastupnički dom i Senat SAD-a.

U međuvremenu, Pompeo je rekao da se nada da će njegov put inspirirati druge koji se bore s pretilošću kako bi smršavjeli.

- Teško je i nije trajno. Nema jamstva da ću ostati na ovoj kilaži, ali ako shvatite da se dobre stvari mogu dogoditi kad nastavite s tim, možete i vi uspjeti - kazao je Pompeo kojem su najveća podrška bili njegova supruga, sin Nick i buduća snaha Rachael.

- Svi su podržali moj trud da ozdravim, što je bio pravi fokus. Odjeća mi bolje stoji i imam više energije. Ali u konačnici, želim biti uz svoju obitelj i nadam se da ću imati puno unučadi - zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:02