HUMANITARNA UTRKA

Pridružite se utrci Run for Down u subotu, 3. lipnja, na zagrebačkom Savskom nasipu

Run For Down utrka

 /Ak Perpetuum Mobile
Sudjelovati možete na razne načine, možete trčati pet kilometara ili uz vodstvo trenera hodati tri kilometra. Možete doći i ‘samo‘ navijati

I ove godine na savskom će se nasipu u Zagrebu trčati i hodati u znak potpore osobama sa sindromom Down. Sav prikupljeni novac od utrke u trčanju i utrke u nordijskom hodanju biti će doniran Udruzi Down.

Donatorsku utrku RUN FOR DOWN u subotu, 3. lipnja, organiziraju Udruga sindrom Down i zagrebački Atletski klub Perpetuum mobile.

Sudjelovati možete na razne načine, možete trčati pet kilometara ili uz vodstvo trenera hodati tri kilometra.

Cilj je utrke, kažu iz kluba Perpetuum mobile kojega vodi trener Vedran Lozanov, proširiti svijesti o tome koliko sport pozitivno utječe na biološki i psihosocijalni razvoj osoba s Down sindromom te na poboljšanje njihovog motoričkog razvoja.

U projektu sudjeluju i djeca s Down sindromom, ona će trčati kratku dionicu koja im je prilika za sudjelovanje, a drugima prilika da za njih navijaju.

Lani je u odličnoj atmosferi održan prvi RUN FOR DOWN. Okupio se veliki broj ljudi, trkači ali i oni koji ne trče, odazvali su se i podržali projekt trčanjem, hodanjem, bodrenjem natjecatelja.

"Razveselili smo mališane s Down sindromom koji su se taj dan dobro zabavili, doživjeli pozitivne emocije vlastitih postignuća, plesali i pjevali, te na taj način i sve prisutne "napunili" pozitivnom energijom.

Pozivamo trkače, hodače i sve koji se žele pridružiti da i ove godine budete dio naše i njihove utrke, jer Run For Down je utrka kojom prikupljamo sredstva za rad udruge, a istovremeno organiziramo druženje i socijalizaciju djece i svih osoba s Down sindromom.", kaže Tamara Grgić Erdeljac, trkačica iz AK Perpetuum mobile i jedna od organizatora.

image

start prošlogodišnje utrke Run For Down

/Ak Perpetuum Mobile

Već gotovo 25 godina Udruga pomaže osobama s Down sindromom. Broje gotovo tri stotine članova sa sindromom Down. Provode radionice i programe, pružaju podršku osobama s Down sindromom od najranije dobi kroz vrtićki, predškolski i školski uzrast pa sve do pripreme za osamostaljivanje.

Okupljanje za utrku je na Savskom nasip, na lokaciji Veslačka ulica 27, ispred Veslačkog kluba Zagreb, s južne strana zgrade.

Prijaviti se možete OVDJE ili na samom mjestu utrke 3.lipnja 2023. od 9:00-10:30

Kotizacija za sudjelovanje je 12 eura.

Podaci za uplatu kotizacije: IBAN Udruge Down HR32 2360 0001 1016 17736, opis plaćanja: Run for Down. Krajnji rok za uplate na račun je 1. lipnja 2023., a moguće je platiti i na sam dan utrke, od 9:00 - 10:00 sati na startu utrke.

Okupljanje i preuzimanje startnih brojeva počinje od 9 sati.

Start utrke za djecu s Down sindromom je u 10 sati. Start 5 kilometara duge utrke za trkače i 3 kilometra duge utrke za nordijske hodače je u 10:30.

Za vrijeme i poslije utrke bit će organizirane radionice za djecu i druženje trkača i hodača. "Povedite djecu, rođake, prijatelje i provedite vrijeme na nasipu družeći se s djecom sa Downovim sindromom.", poručuje Maja Jeić, trkačica iz AK Perpetuum mobile.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 16:07