FILMSKA PRIČA

Nizozemac traži oca Hrvata s kojim je njegova mama imala romansu: Radio je kao konobar u Dubrovniku

Dubrovnik, Ilustrativna fotografija

 Gleb Spiridonov/Sputnik/Profimedia/Gleb Spiridonov/Sputnik/Profimedia
Zna da se zove Gojko i ima maglovitu fotografiju, zamolio je sve koji imaju nekakvu informaciju da mu se jave

Portalu Total Croatia News javio se Nizozemac, koji se nada da bi mu netko s dobrim pamćenjem mogao pomoći pronaći njegova oca Hrvata, koji je 1966. godine radio kao konobar u hotelu Bellevue Dubrovnik, prenosi Slobodna Dalmacija.

- Moja majka (Nizozemka) je 1966. i 1967. bila na odmoru u Dubrovniku. Prvu godinu otišla je u hotel Bellevue. Sljedeće godine je ponovno otišla, ali u drugi hotel, gdje je srela konobara iz hotela Bellevue. Hodali su tijekom njezina odmora i 1+1 je nakon devet mjeseci postalo 3. Pokušala je doći do mog oca tako što je poslala pismo za njega u hotel, ali nikad nije dobila odgovor. Tako da ne znamo je li on ikada dobio njezinu poruku i zna li za moje postojanje.

Već sam poduzeo neke korake kako bih pronašao svog oca. Poslao sam mail hotelu, ali nisam dobio nikakvu reakciju. Prošlog sam mjeseca pokušao stupiti u kontakt s nekim tko bi mi mogao pomoći. Pisao sam The Dubrovnik Timesu.

Važno je, naravno, njegovo ime. Nikada nije napisao svoje ime, tako da od majke znam samo izgovor: Gojko Smilonic. Nisam mogao naći nikoga s tim imenom, najsličnija prezimena tomu su Smiljanić ili Smilović. Ako je još živ, ima oko osamdeset godina. Imam njegovu maglovitu fotografiju.

Dolazimo u Dubrovnik 29. rujna na dva tjedna - napisao je, između ostalog, Nizozemac u pismu kojem je poslao portalu Total Croatia News.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:32