KAVIY COUTURE

VRTOGLAVI USPJEH SPLITSKOG MODNOG BRENDA Haljine inspirirane narodnim motivima izvozimo u Kinu

Mama i kći pokrenule biznis prije nepunih mjesec dana, a njihovi dizajnerski komadi traže se u Njemačkoj, Francuskoj, ali i Kini
 KAVIY COUTURE

Mlada splitska poduzetnica Vini Gvozdanović (29) velika je zaljubljenica u modu, a svoje je strasti i energiju zajedno s mamom Katarinom usmjerila u novi brend Kaviy Couture. U samo mjesec dana dvije su Splićanke poharale cijeli svijet, a svoje komade šalju u Kinu, Ameriku, Australiju, Kanadu, ali i brojne europske zemlje.

Kaviy Couture je najprije, naravno, osvojio Dalmatinke koje sve češće nose neodoljive etno boho haljine i tunike uz modni dodatak njihovih upečatljivih “must have” cekera. Stvari iz kolekcije inspirirane su splitskom narodnom nošnjom, ali i drugim tradicionalnim hrvatskim motivima, rade se iz potpuno prirodnih materijala, odnosno riječ je 100 posto hrvatskom proizvodu.

Izazovi tržišta

Također, svaki Kaviy Couture proizvod ručno je izrađen i samim time unikat, pa je pitanje kako će mama i kći odoljeti izazovima tržišta.

- Za sada smo još u pozitivnom šoku, jer se cijela priča zavrtjela u posljednjih mjesec dana. Već dugo je izlet u modne vode tiha patnja za moju mamu Katu i mene, a nedavno smo odlučile dati sebi šansu i - isplatilo se. Naš je pogon za sada mali, imamo dvije tekstilne radnice, koje nam pomažu u proizvodnji, naši cekeri rade se ručno u Slavoniji, dok mama svaki osobno ukrašava - priča nam uzbuđeno splitska dizajnerica, koja svoje odjevne predmete i torbe prodaje po cijenama od 300 do 1000 kuna.

Zimska kolekcija

Osim u narudžbe iz brojih europskih zemalja, velike nade polažu u suradnju s australskim modnom trgovinom koja prodaje etno stvarčice iz svih dijelova svijeta. - Interes je jako velik, a kada kod nas ljeto završava, u Australiji tek počinje, zato nam je to odlična prilika da ljetnu kolekciju maksimalno iskoristimo. Također, u planu je i zimska kolekcija, kao i nove torbe - priča nam Vini Gvozdanović.

Kaviy Couture u svojoj ponudi ima haljine, tunike, manje torbice i velike cekere, a svima im je zajednički ležeran modni duh idealan za ljetne dane. Haljine i tunike dolaze u bijeloj kao ultimativnoj boji ljeta i ukrašene su volanima te tradicionalnim hrvatskim motivima u crvenoj boji kakvi inače krase narodne nošnje svih krajeva Hrvatske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. svibanj 2024 11:52