NEBESKI MORNAR

VIDEO: DIRLJIVO SJEĆANJE NA PREMINULOG DJEČAKA 'Njegova fotografija bit će u brodskom salonu. Dok bude plovio brod, plovit će i Robert s njim'...

 
 Facebook

Dječak Robert u Cavtatu je živio i išao u školu, ali je obožavao Velu Luku gdje je često išao djedu i baki. Posebno je volio trajekt 'Lastovo' koji po olujnom jugu tuče more, a rado ga je i fotografirao.

Nažalost, Robert je preminuo od karcinoma u dobi od 16 i pol godina. U četvrtak bi napunio 18, a njemu u čast 'Lastovo' je moćnom trubom pozdravilo malog nebeskog mornara.

"Vjerujte mi, nije bilo lako stajati gore na mostu dok je moćna brodska truba odjekivala dubokom Velalučkom valom. Kroz kosti ti prolazi. Pa onda Robertova slika koju smo ja i kapetan brižljivo lijepili na most pazeći da je ne oštetimo ili smočimo na jakom jugu..Gledamo potom one drage ljude koji su došli baciti cvijeće u more, upaliti svijeće, došli su biti podrška Robertovoj majci i obitelji. Pripremao sam ovo nekoliko dana, mislio sam da će biti jednostavnije.

Kad je utihnula brodska truba, nešto ti se stegne u grlu, nekakav grop koji ne ide ni gore ni dole. Trebalo mi je vremena dok sam se konačno pokrenuo i sa slikom se spustio u garažu broda i otišao do njegove majke. Valja još stati ispred nje, nešto smisleno reći i dati joj sliku koja je do maloprije bila na mostu Lastova. Iskreno, nemam pojma kako je to sve ispalo. A što to korisnog možeš reći majci koja je izgubila svoje dijete? Doista ne znam, nastojim sad taj film odvrtiti unatrag ali ne uspijevam, makar je od toga prošlo samo nekoliko sati.

Kako god, vjerujem da smo danas posada broda i ja napravili nešto dobro, brod Lastovo je ispričao još jednu svoju priču. Za vašu informaciju, jedna Robertova fotografija, prikladno uokvirena, bit će postavljena u brodskom salonu. Dok bude plovio brod, plovit će i Robert s njim", napisao je Damir Jerkov, koji vodi Facebook stranicu M/t Lastovo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. lipanj 2024 07:29