NAŠAO SI JE ZAMJENU

Nova era na pomolu: Musk objavio tko dolazi na mjesto glavnog izvršnog direktora Twittera

Elon Musk; Linda Yaccarino

 Angela Weiss and D Dipasupil/various sources/AFP
Linda Yaccarino dobro je povezana s oglašivačkom industrijom, a u Twitter dolazi nakon gotovo 12 godina u medijskoj tvrtki NBCUniversal

Vlasnik Twittera Elon Musk objavio je u petak da će Linda Yaccarino postati nova glavna izvršna direktorica društvene mreže koja se sada formalno zove X Corp, piše The Associated Press.

Musk je dodao da će se Yaccarino baviti poslovnim operacijama, a da će se on baviti dizajnom proizvoda i novim tehnologijama.

Kako piše Associated Press, Yaccarino je dobro povezana s oglašivačkom industrijom, a u Twitter dolazi nakon gotovo 12 godina u medijskoj tvrtki NBCUniversal.

U njezinoj biografiji na internetskoj stranici NBCUniversala stoji da je njezin tim od 2011. naovamo prodao oglasni prostor vrijedan više od 100 milijardi dolara. Prema njezinom profilu na poslovnoj društvenoj mreži LinkedIn, Yaccarino je u NBCUniversalu vodila odjela za oglašavanje i partnerstva s klijentima. Prije angažmanau NBCUniversalu, Yaccarino je gotovo 20 godina radila u medijskoj tvrtki Turner.

image

Linda Yaccarino

Laura Cavanaugh/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/AFP

Mnogi su oglašivači napustili Twitter zbog kaosa koji je nastupio nakon što ga je Musk kupio. Musk je u travnju rekao da su se oglašivači vratili no tu izjavu ničim nije potkrijepio.

Osnivač i glavni kreativac kreativne agencije DiGo Mark DiMassimo rekao je da bi Yaccarino mogla popraviti reputaciju koju Twitter trenutno uživa u oglašivačkim krugovima te da bi mogla Musku pomoći da od Twittera napravi veću medijsku platformu.

Musk je gotovo odmah nakon što je kupio Twitter rekao da ne želi biti njegov glavni izvršni direktor, a u prosincu je rekao da će podnijeti ostavku čim pronađe nekog "dovoljno bedastog" da uzme taj posao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 13:32