Rajski krajolik

Gosti će uživati u istraživanju Korčule hodajući stazama kroz maslinike, šume, uz more, crkvice...

Korčula

 Boris Kačan
Obilazak mogu započeti šetnjom kroz staru gradsku jezgru, gdje će moći uživati u slikovitim uličicama okruženim stoljetnim kulama

Korčula je otok bogate kulturne baštine, prirodnih ljepota i vrhunske gastronomske ponude, te predstavlja idealnu destinaciju za sve istinske ljubitelje putovanja u potrazi za jedinstvenim doživljajima u izvornom ambijentu.

Istraživanje ovog magičnog otoka posjetitelji mogu započeti šetnjom kroz staru gradsku jezgru, gdje će moći uživati u slikovitim kamenim uličicama okruženim stoljetnim zidinama i kulama. Nezaobilazne točke na njihovu putovanju su Katedrala svetog Marka, Centar Marka Pola, Gradski muzej Korčula i kula Veliki Revelin.

Aktivni putnici će uživati u istraživanju rajskog krajolika otoka kroz splet staza koje vode kroz maslinike, vinograde, borove šume, uz more, suhozide, crkvice i arheološke lokalitete. Mogućnosti istraživanja biciklom ili pješke su beskonačne, a staze vode do skrivenih smaragdnih uvala i otkrivaju panorame koje će svakoga gosta zasigurno ostaviti bez daha.

image

Skrivene uvale

Boris Kačan

Nakon uzbudljivog dana provedenog u prirodi, mogu uživati u vrhunskim bijelim vinima od autohtonih sorti grožđa poput pošipa, rukatca i grka. Vrhunska vina, maslinova ulja i obilje lokalnih namirnica osnova su za nevjerojatnu gastronomsku ponudu grada Korčule. Brojne kušaonice nude izvrsne otočke proizvode, a tko kod dođe na Korčulu lako se prepusti uživanju u vrhunskim restoranima i konobama.

Boravak na ovom prekrasnom otoku treba obogatiti i posjetom viteškoj igri moreška u Korčuli ili Kumpaniji, tradicionalnom lančanom plesu s mačevima koji se izvode diljem otoka.

image

Viteška igra

Domagoj Miletić

Također, ne treba propustiti ni brojna kulturna, zabavna i sportska događanja koja se odvijaju tijekom cijele godine.

Korčula je destinacija koja nudi nezaboravna iskustva za sve ljubitelje putovanja i istraživanja, stoga ne propustite priliku da je posjetite i doživite sve čari koje ovaj otok nudi svojim posjetiteljima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. ožujak 2024 08:46