NOVO U KNJIŽARAMA

Posljednje djelo autora ‘Mobyja Dicka‘, biser američke književnosti koji prati mladog karizmatičnog mornara, od sada i u Hrvatskoj

Radni stol H. Melvillea

 Maurice Joseph/Alamy/Alamy/Profimedia/Maurice Joseph/alamy/alamy/profimedia
Izašla je i nova knjiga pjesama Anete Vladimirov, kao i ‘Izina balada‘ Magde Szabo

Magda Szabó

Izina balada

Remek-djelo kanonske autorice mađarske književnosti 20. stoljeća Magde Szabó (1917-2007) višeslojna je, dirljiva, univerzalna priča o srazu različitih života – tradicionalnog i modernog, gradskog i seoskog, mladog i onog pozne dobi. (prev. Lea Kovács, V.B.Z.)

image

Magda Szabo

Vbz/

Aneta Vladimirov

KostFutura

Pjesnička zbirka koja je minu­ciozna mapa putova nježnosti, a teme knjige povezane su s autoričinim profesionalnim okupacijama istraživanja destruktivnih čvorova recentne povijesti u kojem svijet neprestano drhti na granici sukoba i rata. (Jesenski i Turk)

image

Aneta Vladimirov

Jesenski I Turk/
image

Aneta Vladimirov

Damjan Tadic/Cropix

Leah Moore

The Dirt: Declassified

Strip koji na više od stotinu stranica razotkriva američki glam rock bend Mötley Crüe kao specijalne vladine tajne agente koji u tajnosti rješavaju probleme, a okosnica priče je neobična bolest koja zahvaća mlade širom svijeta pretvarajući ih u zombije. (Rockmark)

image

Leah Moore

Rockmark/

Alena Mornštajnová

Studeni

Jedna od najvažnijih suvremenih čeških autorica napisala je dirljivu obiteljsku priču koja se odvija u distopijskom okviru, propitujući što se moglo dogoditi da je 1989. Češka ostala iza željezne zavjese. (prev. Sanja Milićević Armada, Hena com)

image

Alena Mornštajnova

Hena Com/

Sven Popović

Mali i Levijatan

Svojom se trećom knjigom Sven Popović odmaknuo od svojih tema te je grad i probleme urbane mladeži zamijenio punokrvnim fantasyjem. Roman namijenjen mlađoj publici progovara i o velikim i važnim pitanjima današnjice. (Mozaik knjiga)

image

Sven Popović

Mozaik Knjiga/

Herman Melville

Billy Budd

Posljednje djelo autora "Mobyja Dicka", biser američke književnosti 19. stoljeća, priča je o nepravdi i gubitku nevinosti smještena u vrijeme napoleonskih ratova a prati mladog karizmatičnog mornara. (prev. Mia Pervan, Litteris)

image

Herman Melville

Litteris/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:24