NAŠE KNJIŽEVNE PREPORUKE

Knjiga kćeri Tita Strozzija i Elize Gerner: sjajna kronika građanskog društvenog života Zagreba

Maja Strozzi

 Marko Miscevic/Cropix
Macintyreova špijunska priča je o ženi kodnog imena ‘Sonja‘ koju su lovili Kinezi, Japanci, nacisti, tajne službe MI5, MI6 i FBI - a ona im je izbjegla

Donosimo vam nove preporuke knjiga koje trenutačno možete pronaći na policama knjižara.

William A. Richards

Sveto Znanje

"Sveto znanje - Psihodelici u medicini i duhovnosti" prikaz je djelovanja tzv. psihodeličnih supstanci. Autor na temelju osobnog iskustva i iskustva s dobrovoljcima zaključuje da one imaju velik potencijal za ublažavanje patnje i poboljšanje kvalitete života. (prev. Karmela Cindrić, Sandorf)

image

William A. Richards

Sandorf/

Maja Strozzi

Bez dijagnoze

Knjiga pripovijedaka renomirane kardiologinje, kćeri redatelja i dramskog autora Tita Strozzija i glumice Elize Gerner, dragocjena je kronika građanskog društvenog života Zagreba nekoć i danas, o čemu autorica svjedoči iz osobnog i profesionalnog iskustva. (Durieux)

image

Maja Strozzi

Durieux/

Annie Ernaux

Sram

Događaj koji se 1952. zbio u roditeljskoj kući bio je za Annie Ernaux toliko traumatičan da je trebalo gotovo pola stoljeća i iskustvo afirmirane spisateljice da se uhvati ukoštac s činom koji je označio prekretnicu u njezinu životu. (prev. Vlatka Valentić, OceanMore)

image

Annie Ernaux

Oceanmore/

Laurie Lico Albanese

Hester

Isobel Gamble mlada je vezilja koja krije tajnu generacija svojih pretkinja. Početkom 19. stoljeća napušta rodnu Škotsku i sa suprugom Edwardom stiže u Ameriku. Kad uskoro ostane sama, Isobel upozna mladog Nathaniela Hathornea... (prev. Ira Martinović, Petrine knjige)

image

Laurie Lico Albanese

Petrine Knjige/

Ben Macintyre

Agentica Sonja

Špijunska priča o ženi kodnog imena "Sonja" koju su lovili Kinezi, Japanci, nacisti, tajne službe MI5, MI6 i FBI - a ona im je svima izbjegla. Njezina priča odvijala se za najvećeg ideološkog sukoba 20. st. - komunizma, fašizma i zapadne demokracije. (prev. Tihomir Tonković, Profil)

image

Ben Macintyre

Profil/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:10