EKSKLUZIVNO U STUDIJU

Ljubavne priče uglednih glumaca: U 7 nastavaka o ljubavima, tajnim, i javnim, intrigama, izdajama...

Irena Kolesar

 Arhiv HM
Vodeći autori Jutarnjeg lista i ove godine pripremili su feljton Ljubavne priče velikana glumišta koji kreće 4. kolovoza u Studiju

Studio, najčitaniji magazin u zemlji, drugo ljeto zaredom donosi čitateljima feljton Ljubavne priče velikana hrvatskog glumišta u kojima otkriva intimni svijet izvan pozornica i filmskih televizijskih setova najvećih protagonista glumišta 20. i 21. stoljeća. Nezaboravna lica malih i velikih ekrana kojih odavno nema, kao i ona koja su i dalje prezentna na pozornici, bit će zastupljena u novom nizu priča, u "sezoni 2" koju su ponovo pripremili vodeći autori Jutarnjeg lista: Dalibor Šimpraga, Nenad Polimac, Ivana Mikuličin, Lada Novak Starčević, Karmela Devčić, Boris Vlašić i Tomislav Kukec. Donosimo priče o ljubavima, tajnim, i javnim, intrigama, izdajama, emotivnim patnjama, rastavama i brakovima koje su vješto od publike skrivala omiljena lica TV ekrana i kazališta, ključni protagonisti glumišta proteklog stoljeća.

image

Irena Kolesar u "Othellu"

Monografija Irene Kolesar
image

Irena Kolesar, film Slavica

Arhiv

Feljton Ljubavne priče velikana glumišta počinje 4. kolovoza u Studiju, kada objavljujemo priču o partizanki, frizerki, ženi koja je navodno u partizanima naučila glumiti, Ireni Kolesar. Irena Kolesar nakon II. svjetskog rata zaposlila se u HNK, a glumila je i glavnu junakinju prvog jugoslavenskog filma "Slavica", a njezina prva velika ljubav dogodila se u partizanima, kada se zaljubila u Ličanina i baletana.

image

Irena Kolesar i Stojan Dečermić u ‘Romeu i Juliji‘, monografija Irene Kolesar

Monografija Irene Kolesar
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 00:43