HIT U KEREMPUHU

Brenomanija trese Zagreb! U nepuna tri dana rasprodane obje predstave, telefoni u kazalištu ne prestaju zvoniti

‘Lepa Brena Project‘

 PROMO
Organizatori su zbog velikog interesa publike osigurali dodatne izvedbe 6. ožujka u 20 sati te 7. ožujka u 18 sati

Ne pamti se kad je neka kazališna predstava u Zagrebu izazvala ovakvu senzaciju i navalu na ulaznice kao što se upravo događa s hit predstavom "Lepa Brena Project", koja govori o životu najveće balkanske glazbene zvijezde, raspadu socijalizma i razotkriva skrivanu pozadinu važnih događanja, kako u showbiznisu, tako i u našem društvu.

U nepuna tri dana rasprodane su obje predstave, telefoni u kazalištu ne prestaju zvoniti, a u Zagrebu je zavladala prava Brenomanija! Upravo zbog toga organizatori su osigurali dodatne izvedbe 6. ožujka u 20 sati te 7. ožujka u 18 sati. Ulaznice su već u prodaji na blagajni i na internetskoj stranici kazališta Kerempuh.

image

‘Lepa Brena Project‘

PROMO

Predstavu izvodi glumačka ekipa proslavljenog Bitef teatra iz Beograda, a Lepu Brenu igra i Jasna Đuričić, čuvena glumica koja je nedavno nagrađena za najbolju europsku glumicu u filmu "Quo Vadis, Aida".

U glumačko-pjevačko-plesnom komadu "Lepa Brena Project" problematizira se fenomen njezine popularnosti, tragičan raspad bivše države, ali i nesretne sudbine svih njezinih građana. I sve to ispričano je kroz ženu koja je bila simbol Jugoslavije; čak pet likova Lepe Brene stopilo se u jednu zajedničku priču i poruku.

image

‘Lepa Brena Project‘

PROMO

Kazališna predstava nastala je iz monologa dramskih pisaca Olge Dimitrijević, Slobodana Obradovića, Maje Pelević, Tanje Šljivar i jedne hrvatske spisateljice Vedrane Klepice, a sva lica Lepe Brene maestralno su prikazale četiri glumice: Jasna Đuričić, Jelena Ilić, Anđela Jovanović i Jovana Belović te jedan glumac Vlada Aleksić. Glavni su likovi Brena Graditeljstva, Brena Biznismenka, Brena Pjesme, Brena Jugoslavenka i Brena Seksualnosti, čiji se monolozi upliću u vrstu međusobnog razgovora; kako svih pet Brena međusobno, tako i s publikom.

Autori naglašavaju da predstava nije zamišljena samo kao biografska predstava, već kroz Lepu Brenu, najveći simbol showbiznisa Jugoslavije, priča i o kompleksnosti te kontradikcijama posljednja četiri desetljeća na ovim prostorima, o njegovim društveno-političkim transformacijama, ponosu i bolu, razočaranjima i nadi, ali vidimo i Brenu kao estradnu zvijezdu koja i sama puca pod pritiscima životnih tragedija.

Brena Graditeljstva govori o socijalizmu iz današnje tranzicijske perspektive gdje je građanin na svaki način nezaštićen, govori i o ratu i onome što se neprestano gura pod tepih. Brena Seksualnosti nas vodi u sudbinu transvestita koji nastupa kao Brenna i ima svoj drag queen show u Beču, a kroz njega nas uvodi u vrstu osobne hrabrosti da se živi vlastita sudbina. Brena Biznismenka donosi naličje dive koje se očitava u ljudskoj slabosti, Brena Jugoslovenka donosi bestidan užas rata, dok Brena Pjesme pruža mogućnost za promjenu, život dostojan življenja.

image

‘Lepa Brena Project‘

PROMO

- Predstava me dirnula, glumačka ekipa lijepo je pokazala što nam se dogodilo u društvenom, političkom, ekonomskom, ali i emotivnom životu kroz pet likova Lepe Brene. Počašćena sam što je kroz ovakav projekt prikazana epoha nekadašnje države, uz poruku da nas pjesma treba spajati, a ne razdvajati - izjavila je Lepa Brena nakon beogradske premijere.

Ova kazališna hit predstava od trenutka premijere obara sve rekorde posjećenosti, bilježi uspjeh u cijeloj regiji, a osim uobičajene publike, privlači i gledatelje koji nikad prije nisu ušli u teatar.

Nakon predstave, publiku u kazalištu očekuju još neka iznenađenja koja organizatori zasad drže u tajnosti.

image

‘Lepa Brena Project‘

PROMO
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:33