NIZ KONCERATA

U subotu počinje 13. po redu orguljaški festival - Ars organi Sisciae; za publiku iz Zagreba besplatni autobus do Gline

Valentina Fijačko Kobić
 CROPIX

U Glini, Sisku, Petrinji, Selima, Martinskoj Vesi, Voloderu i Ivanić-Gradu od 4. do 12. svibnja bit će održan 13. po redu Međunarodni orguljaški festival Ars organi Sisciae. Festival počinje u subotu, 4. svibnja župnoj crkvi Sv. Ivana Nepomuka u Glini. Nedavno je ova crkva, koja je tijekom okupacije do temelja srušena, obogaćena najvećim orguljama u Sisačkoj biskupiji na kojima će festival otvoriti sopranistica Valentina Fijačko Kobić i orguljaš Alen Kopunović Legetin.

Za taj je koncert, uz pomoć Sisačko-moslavačke županije, organiziran besplatni autobusni prijevoz za publiku iz Zagreba (polazak 4.5.2019. u 18 sati ispred KD Lisinski, a povratak u 21 sat) i Siska (polazak u 19 sati ispred Glazbene škole). U nedjelju 5. svibnja festival se nastavlja u sisačkoj katedrali, u kojoj će nastupiti sopranistica Margareta Klobučar i orguljaš Pavao Mašić. U utorak 7. svibnja u Župnoj crkvi Sv. Marije Kraljice Mira Sisak nastupit će Hrvatski barokni ansambl, dok je četvrtak 9. svibnja rezerviran za nastup orguljašica Katarine Javora i Krešimira Klarića u Župnoj crkvi Sv. Lovre u Petrinji.

U petak, 10 svibnja, slijedi nastup orguljašice Renate Baure u Župnoj crkvi Sv. Marije Madalene u Selima. U subotu 11. svibnja dva su koncerta. U Župnoj crkvi Sv. Martina biskupa u Martinskoj Vesi bit će misa zahvalnica na kojoj će nastupati crkveni zbor i orguljaš Domagoj Sremić, dok će u župhnoj crkvi Sv. Antuna Padovankog u Voloderu nastupiti orguljaš David Boos. Festival završava u nedjelju 12. svibnja u Župnoj crkvi Sv. Petra apostola u Ivanić Gradu. Nastupit će katedralni zbor Uzvišenja Sv. Križa iz Siska, vokalni ansambl Milka Trnina iz Ivanić Grada i orguljaš Robert Jakica.

Međunarodni orguljaški festival Ars organi Sisciae održava se pod pokroviteljstvom hrvatske predsjednice Kolinde Grabar - Kitarović, ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, župana Ive Žinića i petrinjskog gradonačelnika Darinka Dumbovića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. rujan 2024 22:35