SPREMNI ZA SPEKTAKL

Opća pomama za koncert godine u Puli, ulaznice na crnom tržištu dostigle cijenu od 5.000 kuna!

Arctic Monkeys

 Gade/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Gade/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia
Cijena ulaznice bila je od 249 od 599 kuna zavisno od sektora

Dok sretnici koji su uspjeli kupiti karte za Arctic Monkeys u Puli broje zadnje sate do njihovog dugo čekanog nastupa u utorak 16. kolovoza, oni manje sretni još pokušavaju doći do svoje ulaznice. Posljednjih mjeseci na domaćim oglasnicima za kartu se tražilo, ovisno o kategoriji, od 900 do čak pet tisuća kuna, a posljednjih dana cijene su se čak malo spustile. Tako se mogu naći i za "samo" 600 kuna.

Našli smo i oglas u kojem se nude karte za tribinu za cijenu ‘po dogovoru‘. Istina, karte planu gotovo iste minute kad su stavljene u oglasnik pa treba biti brz. Nejasno je samo kako kupci planiraju ući jer je u procesu kupovine bilo potrebno upisati podatke od svakog posjetitelja koji će koristiti ulaznice. Samo osobi čije se ime nalazi na ulaznici bit će omogućen ulazak na koncert nakon provjere osobne iskaznice, naveli su organizatori. Tako su i u najavi koncerta napomenuli da, zbog gužve koja se očekuje na ulazu, svaki posjetitelj ima ‘svoju ulaznicu i svoj identifikacijski dokument pripremljen prilikom ulaska na koncert‘.

Karte nestale za dvije i pol minute

Mnogi obožavatelji benda bili su jako razočarani u studenom kad su karte puštene u online prodaju, a samo nekoliko trenutaka kasnije, sve su nestale. Točnije, za dvije i pol minute.

Cijena ulaznice bila je od 249 od 599 kuna zavisno od sektora.

Mnogima je padao sustav i imali su i probleme s kartičnim plaćanjem pa su mislili da se radi o pogrešci u sustavu no iz Eventima je objašnjeno kako se samo radilo o velikoj navali kupaca.

Nije poznato koliko je karata pušteno u prodaju, no očito je da interes za jedan od najznačajnijih svjetskih indie rock bendova u nas enormno porastao od ljeta 2009. godine kad nisu uspjeli do kraja popuniti splitske Prokurative, na kojima je bilo oko 3500 ljudi. Pulska Arena može primiti desetak tisuća gledatelja.

Zanimljiv je podatak da je i njihov debitantski album ‘Whatever People Say I Am, That‘s What I‘m Not‘ objavljen 2006. najbrže je prodavan debitantski album u povijesti britanske glazbe.

Arctic Monkeys vratili su se na pozornice prvi put nakon Tranquility Base Hotel & Casino turneje, koja je završila 2019. godine i to s prva dva koncerta održana u Istanbulu 9. i 10. kolovoza. Naime, bend je u studenom najavio nekoliko odabranih koncerata za ljeto ove godine, i to u Hrvatskoj, Češkoj, Turskoj te Bugarskoj, pa je tako i Pula stigla na popis odabranih destinacija. Iako su sve ulaznice za najavljene koncerte rasprodane u rekordnom roku, još ih se za koncert u pulskoj Areni može naći na oglasnicima, a oni koji su uspjeli doći do ulaznice imat će priliku uživati u koncertu jednog od najuspješnijih britanskih bendova koji se pojavili u posljednje vrijeme.

Očekuje se gužva

Monkeysi su turneju počeli u Istanbulu, a svirali su pretežno svoje najveće hitove, uz to da su stavili naglasak na "AM", po brojnima najbolji od njihovih šest albuma. Kao i prije negoli su iščezli s pozornica 2019., koncert su otvorili s "Do I Wanna Know" sa spomenutog "AM" albuma, a onda s njega ide još šest stvari, uključujući i zaključnu "R U Mine?" s kojom zatvaraju bis, što je također tradicija. Ostatak je manje-više očekivan pregled pjesama iz ostatka diskografije, no mala ekskluziva se u Turskoj krila jedino u pjesmi "Potion Approaching" s albuma "Humbug" iz 2009. koju su izveli uživo prvi put nakon 2011. godine.

Za koncert Arctic Monkeysa publiku će zagrijavati mladi četveročlani sastav iz Dublina u usponu - Inhaler, čiji je frontman sin legendarnog Bono Voxa iz benda U2. Vrata Arene se za publiku otvaraju u 18 i 30, Inhaler kreće u 20 sati, a Arctic Monkeys u 21 i 15 sati.

Organizatori mole sve koji dolaze na koncert da parkiraju na Rivi i na Mandraču kako se u gradu ne bi stvarale nepotrebne gužve, a u gradu će biti aktualna posebna regulacija prometa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 02:01