IZGUBIO BITKU S RAKOM

Metal legenda Ronnie James Dio preminuo u 67. godini

 AP Photo

LOS ANGELES - Ronnie James Dio , slavni američki metal pjevač čiji je glas obilježio neprekidnu poetsku bitku između dobra i zla, preminuo je u nedjelju u 67. godini života.

Dio je prošlog ljeta otkrio javnosti kako pati od smrtonosnog oblika raka želuca.

- Moje je srce od danas slomljeno. Ronnie zna koliko ste ga voljeli i cijenimo svu ljubav i podršku koju ste nam dali. Molimo da znate da vas je volio i da će njegova glazba ostati uz nas zauvijek - napisala je Ronnijeva supruga Wendy na službenim internetskim stranicama nakon pjevačeve smrti.

Ronnie je svjetsku slavu stekao kao glavni pjevač u bendu Rainbow nakon čega je zamijenio Ozzy Osbournea u Black Sabbathu. Osim toga, nastupao je i za Elf, Heaven & Hell te vlastiti bend - Dio.

Ronnie je nedavno završio sedmu kemoterapiju i svi oko njega su se nadali kako će ponovo zapjevati. Njegov je posljednji bend Heaven & Hell otkazao ljetnu turneju, no Ronnie nije smatrao kako će ga bolest zauvijek odvojiti od pjevanja.

Njegove su se pjesme uvijek bavile tematikom epske borbe dobra i zla, a među poznatijim hitovima su ' Heaven And Hell ', ' Neon Knights ', ' Killing The Dragon ' te ' Stargazer '.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. lipanj 2024 21:04