Na dvije bine

Kreće Split at Night, šaroliki jazz festival kojeg organiziraju tata i kći

Sara i Jappa

Na festivalu gostuju Elvis Stanić, Jan Ivelić Pele, Matko Crnčec, Mate Carić i drugi

Treće izdanje Split at Night Jazz Festivala koji se održava u Hrvatskom domu Split od 22. do 24. lipnja publici će za početak ljeta donijeti zvučna imena i osvježavajući koktel jazz žanrova.

Nakon što su im se na festivalu 2019. pridružili Tamara Obrovac i gitarist Uroš Rakovec te gipsy jazz kvartet Repassage, te 2021. splitsko-američki jazz sastav Black Coffee & Martine Thomas i etno-jazz-world music duo Hojsak & Novosel, organizatori ovog jazz projekta, glazbenica Sara Brodarić Šegvić i njezin otac Željko Brodarić Jappa - frontman legendarne grupe Metak, i ove su godine pripremili tri uistinu raznolike jazz večeri.

image

Sara i Jappa

promo

U srijedu, 22. lipnja, s početkom u 20:30 sati, ovogodišnje izdanje festivala otvara jedan od naših najpoznatijih i najnagrađivanijih jazz gitarista, harmonikaša i jazz skladatelja - Elvis Stanić sa svojom Elvis Stanić Group, koji će ovom prigodom predstaviti novi autorski album "Insomnia". Jedini hrvatski predstavnik koji je čak dvaput nastupio na najvećem svjetskom jazz festivalu u Montreuxu, stiže u Split s pomlađenom postavom i novima skladbama na kojima se čuje značajan zaokret u zvuku, a koji spretno pomiruje progressive jazz, jazz rock i smooth atmosphere žanr s elektronikom.

image

Elvis Stanić Group

Na kalendaru jazz događanja u Hrvatskom domu Split 23. lipnja rezerviran je za Jan Pele DalMotion Jazz Project, energični projekt poznatog bubnjara i kompozitora Jana Ivelića Pele, čiji je predstojeći koncert pretpremijera njegovog drugog autorskog albuma - "DalMotion 2". Fuziju odličnog zvuka jamče vrhunski jazz glazbenici iz Hrvatske i Slovenije koji će mu se ovom prilikom pridružiti, među kojima i neprikosnoveni multiinstrumentalist Marko Črnčec na klaviru, koji je u svojoj bogatoj karijeri ostvario suradnje s poznatim svjetskim imenima te nastupao na najvećim svjetskim jazz festivalima.

image

Jan Pele DalMotion Jazz Project

Posljednjeg dana festivala, 24. lipnja, pod romantičnim svjetlima pozornice nove splitske koncertne dvorane nastupit će miljenici splitske publike, Sara & Jappa, uz gosta večeri iz Los Angelesa, vrhunskog saksofonistu Matu Carića. Ovaj obiteljski duo poznat po intimnim i sofisticiranim akustičnim vokalno-gitarskim interpretacijama američkih jazz evergreena koje su proslavili Ella Fitzgerald, Peggy Lee, Etta James, Nat King Cole, Frank Sinatra i druge legende tog žanra, s ovim će nastupom najaviti i skori izlazak vinila na kojem će se naći čak 19 jazz standarda sa svog nastupa na prvom Split at Night Jazz Festivalu 2019.

Od 22. do 24. lipnja svi jazz putokazi vode ka Tončićevoj ulici i Hrvatskom domu Split gdje ćete uživati u tri šarolike jazz večeri, a ulaznice možete kupiti online na www.adriaticket.com ili offline u Dancing Bear music shopu u Dioklecijanovoj ulici te Tisak Media City Center One.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 14:54