CRNA OVCA

Goran Bare zapalio rivu u Baški, ali večeras se na Krku sprema još veći show: Stižu Let 3 i Mama Šč

 Damir Skomrlj/Cropix
Osim Bareta i Majki nastupao je punk-rock bend Krešo i Kisele kiše, a ansambl The Mystic Rose svirao je jazz

Goran Bare i Majke bili su sinoć u sjajnoj formi i zapalili prvu večer Crne ovce u Baški na otoku Krku.

Taj festival već je etabliran i među publikom i među izvođačima jer se na licima ljudi vidjelo koliko uživaju u posebnoj atmosferi Crne ovce. Početku festivala i otvorenju izložbe "Crno nebo" akademskog slikara Maura Stipanova prisustvovali su brojni ljubitelji likovne umjetnosti, a izložba prikazuje kako umjetnik razmišlja o misteriji neba, koje predstavlja slobodu, ali i okvir.

Večer se nastavila sjajnim glazbenim doživljajima i različitom ponudom za različite ukuse. Na rivi su odzvanjali decibeli punk-rock ritma benda Krešo i Kisele kiše, koji su svojom energijom zagrijali brojne posjetitelje, prije nastupa legendarnih crnih ovci – Bareta i Majki. Izvrsno raspoloženi Bare sinoć je imao odličan nastup i s Majkama publici priuštio još jedan koncert za pamćenje, uz brojne komentare i dosjetke s pozornice.

Crna ovca je ove godine uvela i jedan sasvim novi program, pa tako od ove godine Crna ovca svira i jazz. U posebno uređenom baru na otvorenom, s biranim krčkim vinima i zalogajima svoje je glazbeno umijeće iskazao sjajni The Mystic Rose ansambl koji je s publikom podijelio svoj repertoar bossanove, argentinskog tanga, smooth jazz standarda i jazz obrada popularnih evergreena. Sudeći po reakcijama publike, izgleda da su otkriveni i jazzeri među crnim ovcama, koji su oduševljeni novom ponudom festivala.

image
Damir Skomrlj/Cropix

Uzbuđenje je danas na vrhuncu i to ne samo zbog mega popularnog Leta 3 koji nastupaju večeras, već i najbogatijeg cjelodnevnog programa do sada, a koji je za posjetitelje u cijelosti besplatan. Od jutra do večeri izmjenjuju se sjajne sportske, kulturne i glazbene aktivnosti, za sve generacije i ukuse, pa već sada možemo reći da će ovo biti jedna od najboljih Crnih ovci do sada. Sve o programu se može naći na stranici https://www.crnaovca.hr/program.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:10