SUDJELUJU UGLEDNI SUGOVORNICI

VIDEO: NAJAVLJEN 'SINJI GALEB', DOKUMENTARNI FILM O TITOVOM BRODU Priča o poviješću bogatom brodu snimana je i na izvornom Galebu u Rijeci

Brod Galeb
 Srdjan Vrancic / CROPIX
 

Objavljena je najava za film "Sinji Galeb" redatelja i producenta Ivana Živkovića Žike, šibenskog novinara kojega je u priču o ovom poviješću bogatom brodu uveo pokojni novinar i prijatelj Denis Kuljiš.

"Snimali smo na dva broda, Seagull 2, kojega je Juroslav Buljubašić tako nazvao iz respekta prema originalnom Galebu, a na tom brodu smo okupili ljude koji su relevantni. Budimir Lončar, posljednji živi diplomat iz vremena okupljanja nesvrstanih, Stanko Crnobrnja, redatelj iz Beograda i sin Bogdana Crnobrnje, Titovog podsekretara pa sekretara, a kasnije je bio ambasador u Indiji. On je istraživao očeve poslove i ima znanja o cijelom procesu, zatim Tanja Petovar, ugledna beogradska odvjetnica i aktivistica, kćerka generala Rudolfa Petovara, prva Titova susjeda na Dedinju, a ljeta je provodila na Brijunima. Ona je dječjim očima gledala partijsku nomenklaturu i svijet nesvrstanih. 1968. godine je s Latinkom Perović demistificira svijet koji je bio zatvoren za šire mase", rekao je Živković za ŠibenikIN.

Na brodu Seagull 2 razgovarao je s vlasnikom Juroslavom Buljubašićem i Stjepanom Mesićem, posljednjim predsjednikom predsjedništva Jugoslavije i tajnikom nesvrstanih. Drugi dio sniman je na izvornom Galebu u Rijeci. Živković je na njemu razgovara s povjesničarom Tvrtkom Jakovinom.

Novi list piše da bi film trebao biti dovršen u proljeće 2020. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:01