LINDA RONSTADT

Sve tajne pjesme čija je slušanost porasla čak 4,900 posto na Spotifyu

Linda Ronstadt

 -/Everett/Profimedia/-/everett/profimedia
‘Znao sam da nam treba pjesma koja se dotiče čežnje, boli, vječne neuzvraćene ljubavi‘, rekao je Cragi Mazin

Nova HBO-ova serija "The Last of Us", temeljena na popularnoj igrici, donijela je sreću nagrađivanoj američkoj pjevačici Lindi Ronstadt, koja se na pomalo kontroverznoj listi 200 najboljih pjevača svih vremena časopisa Rolling Stone našla na 47. poziciji.

Nastavno na epizodu spomenute serije Lindina folk rock pjesma "Long Long Time" iz 1970. godine napravila je u odnosu na prošli tjedan veliki skok (za čak 4,900%) na streaming platformi Spotify.

Pjesma koja se pojavljuje na Lindinu albumu "Silk Purse" u seriji se čuje u scenama s Billom (Nick Offerman) i Frankom (Murray Bartlett) te u kasnijim scenama s Joelom (Pedro Pascal) i Ellie (Bella Ramsey), piše Variety.

U prvoj sceni pjesma svira u pozadini dok Frank sjedi za klavirom te otkriva pjesmaricu Linde Rondstadt. Uzima je, počinje svirati, a zatim na scenu stupa i Bill koji pjeva nekoliko prvih stihova pjesme: "Ljubav će opstati, ne brini. Zvuči kao dobar savjet, no nema nikoga uz mene" (Love will abide, take things in stride. Sounds like good advice but there‘s no one at my side).

Za odabir pjesme "koja bi povezala dvojicu likova" zaslužan je ekskluzivni producent i redatelj Craig Mazin, koji je pjesmu odabrao zahvaljujući sugestiji prijatelja Setha Rudetskyja.

"Znao sam da nam treba pjesma koja se dotiče čežnje, boli, vječne neuzvraćene ljubavi. Nikako nisam mogao naći pravu pjesmu. Pokušavao sam i pokušavao i onda sam poslao poruku svom prijatelju Sethu Rudetskyju, eruditu i voditelju na Sirius XMu na Broadwayju. Rekao sam mu:‘Evo što sve trebam‘ i za dvije sekunde je stigao odgovor: ‘Linda Ronstadt, "Long, Long Time"‘. Pomislio sam: To je to, to je to", prepričao je Mazin za Variety.

Pjesma, koju je napisao Gary White, kao singl je na listi Billboard Hot 100 provela je 12 tjedana. Popela se do 25. pozicije, a Ronstadt je 1971. donijela nominaciju u kategoriji najbolje suvremene ženske vokalne izvedbe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 23:50