‘THE REAL EGYPT‘

Redatelj iz Hrvatske osvojio nagradu za najbolji turistički film: Iza sebe ima i suradnju s dobitnicom Emmyja

Alen Tkalčec

 Privatna arhiva
Alen Tkalčec sa svojim ‘The Real Egyptom‘ ušao je među pet najboljih turističkih filmova

Među pet najboljih turističkih filmova ove je godine ušao i film „The Real Egypt“, hrvatskog redatelja Alena Tkalčeca. Njegov video „The Real Egypt“ osvojio je brojne svjetske nagrade u Južnoafričkoj Republici, Španjolskoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Srbiji, Indiji, Grčkoj, Turskoj, Singapuru..., a prije nekoliko je dana na završnom CIFFT festivalu dobio i nagradu za jedan od najboljih turističkih filmova na svijetu u kategoriji države.

Zanimljivo je da na tom festivalu većinom sudjeluju visokobudžetni filmovi s cijelom produkcijom, rađeni za turističke organizacije. Alen je svoj video samostalno snimio, montirao, napravio colour korekciju, pa samim time ova nagrada znači još i više.

image

Alen Tkalčec

Privatna arhiva

Tkalčec, koji je rodom iz malog sela u Podravini, Ferdinandovca, veliki je ljubitelj putovanja, koja dokumentira i na Instagramu, gdje ga prati više od 30 tisuća pratitelja. Tako je i početkom 2021. godine otišao na put u Egipat, gdje je odlučio napraviti video tog putovanja. Zajedno sa svojom djevojkom isplanirao je put od 18 dana, ali ne klasičnu turističku turu, već put automobilom po cijeloj zemlji kako bi vidjeli poznate turističke atrakcije, ali i doživjeli onaj manje poznati, lokalni dio. I tako je nastao pobjednički video!

image

Alen Tkalčec

Privatna arhiva

No to nije jedina nagrada za mladog hrvatskog redatelja. „My Year 2021“ još je jedan njegov video koji je dobio i prvu nagradu na DJI Skypixel, natječaju gdje su prijavljene stotine videa iz cijelog svijeta, te na prestižnom Siena Drone Awards festivalu kao najbolji video sniman dronom.

"Godina 2022. definitivno je bila najbolja godina u mojoj profesionalnoj karijeri, tako je i ovog ljeta stigla odlična vijest za TV emisiju „Wonder Woman: Slovenia“ koju sam snimao i montirao za američku novinarku Ashley Colburn, dobitnicu tri nagrade Emmy. Ta emisija je ove godine nagrađena prestižnom nagradom Emmy u kategoriji Historical/Cultural program", kaže ponosni Alen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 07:56