TEA RADIĆ

Profesorica s Čiova snimila film o raspadu svog braka: ‘Želim govoriti o životu bez uljepšavanja‘

Tea Radić: ”Nije mi bilo lako, bol pri raspadu braka bila je golema, a istovremeno mi je bilo vrlo lako jer me fokus na dijete vodio i danas me vodi.”

 /Atelier Paraica, Split
Živimo u vremenu selfi kulture, naučeni smo na to da svi o sebi pričaju samo pozitivne priče. Ja u ovom filmu pripovijedam o onome što me brine, o razdoblju kad mi se ruši brak s ocem moje kćeri.

Kako nakon raspada braka zadržati dobar odnos, kako djevojčici koja više nema pod istim krovom mamu i tatu omogućiti stabilno djetinjstvo? O tome pripovijeda dokumentarni film "Put kojim idemo" kojega je napravila Tea Radić,profesorica talijanskog i knjižničarka u Osnovnoj školi Slatine na Čiovu.

Ovo je još jedan u nizu autoreferencijalnih dokumentaraca, autori kameru sve češće okreću sebi, bave se vlastitim životima.

Na Liburnija Film Festivalu, gdje će uskoro biti premijera filma Tee Radić, bit će, među ostalim, prikazani i filmovi "Geni moje djece" Vladimire Spindler te "Naša djeca" Silvestra Kolbasa koji također govore o vlastitim obiteljima, često kompliciranim, nelakim odnosima s djecom,...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. kolovoz 2024 14:50