FILM TALIJANSKOG OSKAROVCA

Počelo je snimanje filma poznatog Oscarovca, po Felliniju. Rijeka ‘glumi‘ ‘Malu Italiju‘ u New Yorku. Pogledajte prve fotografije

Snimanje filma

 /Press
Favino glumi glavnog časnika broda na koji se zajedno s dvoje djece, Carmine i Celestinom, uspijeva potajno ukrcati u napuljskoj luci

Talijanska produkcijska kuća Paco Cinematografica S.r.l, iz Italije, pod pokroviteljstvom RAI Cinema i uz podršku Friuli Venezia Giulia Film Commission, u suradnji s produkcijskom kućom Antitalent d.o.o. iz Zaprešića, na brodu Galeb i na riječkoj Žabici snima dijelove dugometražnog igranog filma radnog naziva "Napulj – New York".

Režiju kao i scenarij, nastao po predlošku slavnog talijanskog redatelja Federica Fellinija i scenarista Tullija Pinellija, potpisuje renomirani talijanski redatelj Gabriele Salvatores, dobitnik filmske nagrade Oscar.

image

Snimanje filma

/Press
image

Snimanje filma

/Press
image

Snimanje filma

/Press

Talijanski glumac s A-liste Pierfrancesco Favino ("Traditor", "Nostalgija") glumi glavnog časnika broda na koji se zajedno s dvoje djece po imenu Carmine i Celestina, uspijeva potajno ukrcati u napuljskoj luci. Djeca žele stići u SAD-e gdje sanjaju o životu s Celestininom sestrom, koja je dvije godine ranije emigrirala u New York.

Uz stalnu hrvatsku filmsku ekipu od okvirno 30 članova (u kojoj su angažirani i filmski djelatnici iz Rijeke) te dodatni angažman od 20 filmskih djelatnika i dodatnog osoblja na dnevnoj bazi, za potrebe snimanja u Rijeci, odabrano je i oko 250 statista. Na ovom filmu filmski djelatnici surađuju s jednim od najcjenjenijih europskih redatelja današnjice.

image

Snimanje filma

/Press
image

Snimanje filma

/Press
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 02:12