DUŠAN KOVAČEVIĆ

Novi film scenarista ‘Maratonaca‘, ‘Ko to tamo peva‘ i ‘Balkanskog špijuna‘ stiže u naša kina. U Srbiji ga je pogledalo preko 30.000 ljudi

Nije loše biti čovjek, Katić i Ćetković

 /Press
Priča prati profesora klavira Milana pet godina nakon što je njegov kum, nekadašnja pop-zvijezda Ranko Beli, nestao. Glazbu je napisao Bajaga

Nova komedija s elementima trilera scenarista kultnih "Maratonaca", "Ko to tamo peva" i "Balkanskog špijuna" u kojoj je snage udružio s Bajagom od 13. listopada kreće u hrvatsku kinodistribuciju.

Nakon velikog uspjeha u regiji i projekcije u nacionalnom programu ovogodišnjeg Pulskog filmskog festivala novi filmski hit Dušana Kovačevića "Nije loše biti čovjek" od četvrtka kreće u kinodistribuciju u Hrvatskoj u Kino mreži i Cineplexx kinima.

Od svoje beogradske premijere u prosincu 2021. godini do danas film je pogledalo više od 30.000 gledatelja. Kultni pisac i redatelj legendarnih filmskih hitova "Balkanski špijun" i "Profesionalac" te scenarist odnosno autor kultnih klasika kao što su "Maratonci trče počasni krug", "Ko to tamo peva", "Underground", "Radovan Treći", "Urnebesna tragedija", vratio se filmskoj publici, nakon 18 godina u ovoj komediji s elementima trilera, postavljajući vječito pitanje da li je kraj života i kraj boravka na ovom svijetu, ili postoji mogućnost da se život produži u nekom drugom obliku. Uz Dušana Kovačevića koji potpisuje scenarij i režiju, film je okupio najveća imena srpskog glumišta poput Vojina Ćetkovića, Branke Katić, Nenada Jezdića, Hristine Popović, Gordana Kičića, Andrije Miloševića, Srđana Žike Todorovića, Milana Lanete Gutovića i Mire Banjac. U jednoj od uloga je i kćer Dušana Kovačevića, poznata pjevačica Lena Kovačević.

image

Nije loše biti čovjek

/Press
image

Nije loše biti čovjek, Kovačević i Kičić

image

Nije loše biti čovjek, Milošević

/Press
image

Nije loše biti čovjek, Banjac i Gutović

/Press

Film je baziran na hit predstavi "Kumovi", rađenoj prema tekstu Dušana Kovačevića, koja je na repertoaru Zvezdara teatra već duže od 10 godina. Autor glazbe je Momčilo Bajagić Bajaga, jedan od najvećih glazbenika u regiji.

Priča prati profesora klavira Milana, kojeg je utjelovio Vojin Ćetković, pet godina nakon što je njegov kum, nekadašnja pop-zvijezda Ranko Beli, kojeg glumi Gordan Kičić, nestao pod nerazjašnjenim okolnostima. Milan odlučuje razriješiti misteriju i saznati što se dogodilo s Belim. Ne nalazeći podršku i razumijevanje obitelji i okoline, Milan razvija prijateljski odnos sa psom lutalicom.

Film je okupio i druge renomirane autore kao što su direktor fotografije Goran Volarević, scenograf Mile Jeremić te montažerka Ivana Fumić. Film je realiziran u produkciji Art & Popcorn, u koprodukciji sa Terminal 3, Contrast Studios, Cinnamon Filmom i Momčilom Bajagićem Bajagom uz podršku Filmskog Centra Srbije i Hrvatskog audiovizualnog centra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:27