Hillary i Chelsea

Novi dokumentarac Clintonovih: što još Amerikanci imaju reći o Afganistanu, nakon što su stanovništvo ostavili na nemilost talibanima?

Howard Tamana Ayazi, Chelsea Clinton, Hillary Clinton, Zarifa Ghafari, Bashir Mohammadi

 Sharon Dobson/Alamy/Alamy/Profimedia/Sharon Dobson/alamy/alamy/profimedia
‘In Her Hands‘ globalno će se početi prikazivati na Netflixu 16. studenoga

Netflix je predstavio prvi službeni trailer dokumentarnog filma "In Her Hands" ("U njezinim rukama"), koji producentski supotpisuju Hillary i Chelsea Clinton. Redatelji su Tamana Ayazi i Marcel Mettelsiefen ("Watani: My Homeland"), a premijerno je prikazan u Torontu 9. rujna.

Sniman je tijekom dvogodišnjeg razdoblja, a govori o Zarifi Ghafari, ženi koja je s dvadeset i šest godina postala jedna od prvih gradonačelnica Afganistana i najmlađa koja je izabrana na tu poziciju.

Film dokumentira borbu Ghafari za opstanak u pozadini ubrzanog raspada Afganistana, dok zapadne sile najavljuju povlačenje i talibani se vraćaju na vlast. Usred tektonskih promjena u zemlji, Zarifa mora donijeti najtežu odluku u svom životu.

Film je prošlog mjeseca osvojio nagradu publike na 18. Camden International Film Festivalu.

To je prvi dokumentarni film iza kojega produkcijski stoji HiddenLight Productions, producentska kuća Hilary i Chelsea Clinton, koja ima sjedište u Londonu. Pitanje je kako će na film o Afganistanu, iza kojeg stoji obitelj Clinton, reagirati globalna publika Netflixa. Kao i što još Amerikanci imaju reći o Afganistanu, nakon notorno slabo izvedena povlačenja u kolovozu 2021., nakon što su lokalno stanovništvo ostavili na milost i nemilost talibanima?

HiddenLight Clintonovi su pokrenuli sa Samom Brensonom prije dvije godine, s namjerom da se bave dokumentarnim filmovima, te scenarijima za TV i film. Njegov prvi projekt bila je serija na YouTubeu "If I Could Tell You Just One Thing", koja je emitirana u ljeto 2021.

"In Her Hands" globalno će se početi prikazivati na Netflixu 16. studenoga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 23:08