ODESSA

Na starom placu na Trnju snima se film s glumcima iz ‘Bijelog lotosa‘ i ‘Stranger Things‘. Riječ je o postapokaliptičnoj rock-operi


Set sa snimanja serije

 Vanesa Pandzic/Cropix
Posljednjih se dana na placu pojavio improvizirani kafić, mnoštvo stolica, podiže se nova drvena konstrukcija, po noći zaštitari čuvaju lokaciju danonoćno

Trnjanski plac već, nažalost, godinama nije u funkciji. Osim sporadično. Tu je prije par godina bila otvorena izložba hrvatskog dizajna, o kojemu saznajemo preko plakata, a koja još tu stoji. Do prije nekoliko godina na nekoliko se preostalih štandova mogao kupiti domaći grincajg ili nekoliko jabuka. Više nema niti jednog štanda. U popodnevnim satima znaju se ovdje okupiti stanovnici kvarta na čašici razgovora. Većina je i dućana zatvorena, radi samo jedan. Zatvoreni su lokali, vidljivo je još po natpisima, nekad bile pčelarske centrale, brijački saloni, mesnice... U više smo navrata pisali i o petciji da se obnovi plac, predlagale su se za njega razne funkcije. Neke od najboljih fotografija ovog placa snimio je Ivan Posavec.

No, posljednjih se dana na placu pojavio improvizirani kafić, mnoštvo stolica, podiže se nova drvena konstrukcija, po noći zaštitari čuvaju lokaciju danonoćno... O čemu je riječ? Kako smo neslužbeno saznali, ovdje će se snimati serija ‘O‘Dessa‘, postapokaliptična rock-opera. Za sada se samo postavljaju kulise, glumaca još nema.

image

Trnjanski plac

Već smo pisali kako se američki film, postapokaliptična rock-opera, iza kojeg stoji produkcijska kuća Searchlight Pictures, podružnica Walt Disney Studija, snima na više lokacija u Hrvatskoj, u Rijeci i u Zagrebu (od tunela Grič do Velesajma, a jedna je i napušteno gradilište Sveučilišne bolnice u Blatu).

Prema pisanju Deadlinea riječ je o, dakle, rock operi koju će režirati Geremy Jasper, redatelj glazbene drame "Patti Cake$", dok su u glavnim ulogama Kelvin Harrison Jr. (Chevalier), Murray Bartlett (The White Lotus) i Sadie Sink (Stranger Things).

Pisali smo i da će biti angažirani i neki hrvatski glumci uz 700-800 statista. Dok još nisu otkriveni nikakvi detalji o Bartlettovoj ulozi, koji je poznat svima koji su gledali seriju Bijeli lotos, izvori na koje se poziva Deadline kažu da će Harrison glumiti O‘Dessinu ljubav - punk izvođača imena Euri Dervish koji je opisan kao "mješavina Iggyja Popa, Marlene Dietrich i Princea". O‘Dessa će sadržavati i originalne pjesme koje su napisali i producirali Jasper i Jason Binnick.

Na trnjanskom placu, podsjetimo, inače sniman je već jedan film "San o ruži" gdje je u glavnoj ulozi Fabijan Šovagović.

image

Plac na Trnju

image

Zagreb, 090623.
Set sa snimanja serije Odessa Trnjanskoj cesti 35.
Foto: Vanesa Pandzic/CROPIX

Vanesa Pandzic/Cropix

Glumio je mesara povezanog s gangsterima i ispred te se mesnice odvio obračun koji je okosnica filma.

Naime, podsjetimo, u filmu Zorana Tadića, Valent Butorac (Rade Šerbedžija) je siromašni radnik u talionici metala koji svake noći, vraćajući se s posla, u mesnici gleda teleću ružu i muku muči jer si je ne može priuštiti. Kad jedne noći svjedoči ubojstvu dvojice švercera koji su prenosili prljavi novac, Valent uzima novac, koji je ubojica ostavio za sobom, i bježi. Sve se zakomplicira kad ubojica, mesar Laci (Fabijan Šovagović) shvati da je novac kod Valenta te ga počne obilaziti glumeći prijateljstvo, a mafijaš Car (Vlatko Dulić), šef ubijenih švercera, počne tragati za svojim novcem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 10:31