KAD PADNE MRAK

Još jedna priča o vampirima: Najsmješnije što se može vidjeti na malim ekranima

Kad padne mrak

 Jutarnji Grafika
Epizode traju oko pola sata, no toliko su napucane događanjima da imate osjećaj kao da ste odgledali neki dobar cjelovečernji film

Bez obzira na to volite li fantasy žanr i vampirske priče ili ne, morate baciti oko na komični serijal "Kad padne mrak" (What We Do in the Shadows), nešto najsmješnije što se može vidjeti na malim ekranima.

"Kad padne mrak" govori o grupi vampira koji žive na Staten Islandu u New Yorku: zavodljiva Nadja (Natasia Demetriou) i njezin pohotni suprug Laszlo (Matt Berry), nekad veliki ratnik Nandor danas opsjednut uredskim priborom i krep papirom (Kayvan Novak) te Colin Robinson (Mark Proksch) koji nije klasični krvopija, nego energetski vampir koji ljudima, pričajući nezanimljive priče, oduzima snagu.

U njihovoj kući, prenatrpanoj artefaktima iz nekoliko stoljeća, u sobici ispod stepenica živi i ljudski pomoćnik Guliermo (Harvey Guillén) koji radi sve što vampirima treba: nabavlja djevice za orgije, čisti, pazi da u kuću ne uđe sunce, zakopava leševe i gledajući fotografiju Antonija Banderasa iz filma "Intervju s vampirom" sanjari o danu kada će ga Nandor ugristi i pretvoriti u vampira.

Sve to u mockumentary stilu prati snimateljska ekipa koja se često nađe u nezgodnoj situaciji. Epizode traju oko pola sata, no toliko su napucane događanjima da imate osjećaj kao da ste odgledali neki dobar cjelovečernji film. Sve tri sezone od osam epizoda kod nas su dostupne na HBO GO, a petkom na HBO 3 prikazuju dvije iz posljednje, treće sezone. Inače, snimat će se i četvrta. Iza serije stoje Novozelanđanin Jemaine Clement koji je s genijalnim Taikom Waititijem 2014. napisao i snimio istoimeni vampirski film, a zatim ga odlučio preseliti u SAD i pretvoriti u seriju. Taika Waititi i Stefani Robinson sada su producenti serije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 19:56