NOVA TURSKA SERIJA

Hit sapunica puna obrata: Faruk pobjegne s fatalnom dadiljom, ali nakon 25 godina bane ženi na vrata...

Turska serija Prevara

 Burcu Yetis/Nova Tv
Prevara je adaptacija britanske serije ‘The Split‘, a na Novoj TV kreće 14. lipnja. Uz nju stiže i turska serija ‘Kuzgun‘

Ljubitelji dramskih turskih serija ovo će ljeto moći pratiti dvije napete uspješnice 'Kuzgun' i 'Prevara' koje 14. lipnja kreću s emitiranjem na Novoj TV.

Nova hit serija 'Prevara' adaptacija je britanske serije 'The Split', a prati živote sestara i majke koje se bave brakorazvodnim parnicama u svom poznatom istanbulskom odvjetničkom uredu. No, kada se vrati glava obitelji, njihov otac i muž, kojeg nisu vidjeli 25 godina, životi im se okrenu naglavačke. U jednoj od glavnih uloga gledatelji će imati prilike pratiti talentiranu Tulin Ece koju su upoznali u hit seriji 'Ambasadorova kći'. Ovaj put utjelovit će Guneš, jednu od tri sestre odvjetnice koja želi život potpuno suprotan od njihovih.

'Kad sam prvi put pročitala scenarij za ovu seriju, svi dramatični trenuci koje je moj lik Guneš mogla doživjeti, bljesnuli su mi pred očima i srce mi je bilo puno uzbuđenja. Gunešino djetinjstvo i kuća u kojoj je rođena pružili su mi veliku priliku da stvorim svoj lik. Govorimo o nekome tko nema pojma što znači riječ otac i ne sjeća ga se. Guneš je lik s kojim sam imala najmanje poteškoća i kojeg najviše doživljavam, od svih likova koje sam do sada igrala i to me čini sretnom', rekla je Tulin o svojoj ulozi u seriji. Osim Tulin, u seriji 'Prevara' pojavit će se i Gokce Bahadir kao Azra, najstarija sestra i pokretačica svih događaja, Gokce Eyuboglu kao neposlušna i svojeglava Sanem te Sumru Yavrucuk kao majka Čolpan.

'Prevara' se bavi temom raspada braka, intrigantnim obiteljskim odnosima i u središte radnje stavlja ambicioznu odvjetnicu Azru, najstariju kći moćne istanbulske odvjetničke obitelji Cevher. Azra je uspješna za razvode i već dugi niz godina istražuje obiteljske slučajeve slavnih i moćnih istanbulskih obitelji. Osim Azre, tu je njena majka, Colpan Cevher, koja je doajen svog posla, ali i njezina tvrdoglava sestra Sanem Cevher.

Za razliku od svoje majke i njezinih sestara, Azrina najmlađa sestra Güneş radije vodi život daleko od svijeta prava i sudskih parnica. Azrin život preoblikovan je već u ranom djetinjstvu, kada je njen otac Faruk odlučio napustiti obitelj. Azra je bila tek dijete kada je morala odrasti, složiti komadiće vlastitog života, podržati emocionalnu shrvanu majku i brinuti se o svojim sestrama.

image

Turska serija Kuzgun

/Nova Tv

Godinama kasnije, nakon što je završila pravni fakultet, Azra se udala za Sergena Günaya koji je također odvjetnik. Žive naizgled sretan obiteljski život s troje djece. Zbog svega čemu svjedoči u svom profesionalnom životu i usprkos udarcu koji je zadobila od oca, čvrsto se drži ideje obitelji i braka. Međutim, nakon velike svađe s majkom, Azra odlučuje napustiti tvrtku i počinje raditi u konkurentskoj odvjetničkoj kancelariji. Tamo neočekivano susreće svog bivšeg dečka Yıldırıma Şahina, jedinog muškarca zbog kojega je ikad posumnjala u svoj brak. No, to nije jedina neočekivana osoba u Azrinom životu. Njezin otac Faruk, koji je s dadiljom pobjegao prije 25 godina, ponovno dolazi u njihove živote i izaziva potres u obitelji Cevher. Dok se svi suočavaju sa svojom slomljenom prošlošću, Azra istovremeno počinje ispitivati vlastiti brak.

Napetom će radnjom i serija 'Kuzgun' u maniri trilera voditi gledatelje kroz priču o istoimenom liku, odvažnom Kuzgunu, koji želi izravnati račune s neprijateljem svoga oca zbog kojeg je godinama bio sam i napušten u najranjivijoj životnoj dobi. Radnja serije zasniva se na traumatičnom događaju koji se u djetinjstvu dogodio Kuzgunu kojega je utjelovio Baris Arduc, turski glumac albanskih korijena. Burcu Biricik ući će u ulogu njegove partnerice, prelijepe i pametne Dile, Kuzgunove prijateljice iz djetinjstva u koju se on, nakon povratka u rodno mjesto zaljubljuje.

'Sretan sam što mi je Burcu partnerica u ovoj seriji. Jako se dobro međusobno razumijemo te možemo komunicirati i očima', rekao je Baris. Kroz seriju se provlači tema koliko izbori roditelja vezani uz njihove živote, utječu na živote i sudbinu njihove djece. Njihove osobnosti, interesi, vrline i mane, pa čak i njihova prijateljstva i neprijatelji često su ostavština prethodne generacije. Je li moguće pobjeći od toga? Gledatelji će pratiti što se događa nakon što su Jusuf i Rıfat, očevi Kuzguna i Dile, prijatelji koji su radili kao visokorangirani policajci došli u sukob zbog narkobosa Şerefa Dagistanlija. Naime, kada im je Şeref ponudio mito, Jusuf je ovu ponudu odlučno odbio.

No, Rifat nije dijelio njegov stav te mu je namjestio otkaz i prigrabio sav Serefov novac. Kuzgun, još dječak, zbog ovog će slijeda događaja najviše ispaštati. Past će u ralje borbe, zarobljeništva, boli i bijesa. Dvadeset će godina provesti daleko od doma i obitelji. Dila će nakon Kuzgunova nestanka biti duboko ranjena. 20 godina poslije, Dila se vratila iz Londona kamo je otišla studirati, a Kuzgun radi kao zaštitar u Nevšehiru. Njegov je novi zadatak da bude Dilin tjelohranitelj. Njihova priča nastavit će se u Istanbulu. Kuzgunov povratak u grad u kojem mu je ukradeno djetinjstvo ne samo da će promijeniti Dilin život, nego i živote svih ostalih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. listopad 2022 09:57