GLUMAC I SVJEDOK DOGAĐAJA

FOTO, VIDEO: ŠVEDSKA ZVIJEZDA NA RAB FILM FESTIVALU PUTEM VIDEO-LINKA Skarsgard o 'Černobilu': 'Sjećam se velike zabrinutosti u to vrijeme'

Stellan Skarsgard
 RAFF
 

Stellan Skarsgard, jedan od glavnih glumaca u seriji 'Černobil', sudjelovao je video-linkom na Rab Film Festivalu. Švedski glumac, s dugogodišnjom međunarodnom karijerom, poznat je publici i po ulogama u 'Dobrom Willu Huntingu' i 'Thoru', a glumio je i u oba filma 'Mama Mia'.

Tijekom snimanja drugog filma na Hvaru, upoznao je i Hrvatsku, posjetio i Dubrovnik i Zagreb, te izrazio žaljenje što zbog ranije preuzetih obaveza nije mogao doći u Rab na festival, ali i nadu da će se to dogoditi u nekoj od sljedećih godina.

Sa Stellanom su razgovarali studenti medijskih programa, a najviše se govorilo o njegovoj ulozi u seriji 'Černobil'.

RAFF
Stellan Skarsgard, Robert Zuber

Skarsgard se i osobno sjeća vremena kad se dogodila černobilska katastrofa, a njegova Švedska bila je među prvim državama koje su alarmirale svjetsku javnost o povišenim razinama radijacije, koju su donijeli vjetrovi iz pravca Ukrajine. Kazao je da se sjeća velike zabrinutosti jer je teško bilo doznati što se točno događa s nuklearkom u kojoj se dogodila havarija.

Kad je dobio scenarij i ulogu u seriji koju je producirao HBO, bio je vrlo zadovoljan, istaknuvši kako su televizijske serije danas vrlo visoke kvalitete, i sadržajno i produkcijski. Osim toga, izuzetan izazov mu je bio rad na ulozi zamjenika ruskog premijera Borisa Ščerbina, zaduženog od tadašnje sovjetske vlasti na čelu s Mihajlom Gorbačovim, da sanira i počisti područje pogođeno havarijom.

RAFF

Skarskard je na kraju rekao da se nada da će imati sreće da i u budućnosti radi tako kvalitetne televizijske serije i filmove, kao što je 'Černobil'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 12:02