Francuski hit

Dugometražni crtić o Bubamari i Crnom mačku napokon i u našim kinima

Pustolovine Bubamare i Crnog mačka

Djeca poznaju simpatične likove iz serije koja se snima od 2015. godine, mlade superjunake koji spašavaju Pariz od razaranja

U hrvatska kina 11. travnja stiže francuski dugometražni crtić "Miraculous film: Pustolovine Bubamare i Crnog mačka". Likovi su mladim gledateljima dobro poznati Bubamara i Crni mačak iz istoimene crtane serije koja je premijeru imala 2015. godine. Dosad je snimljena 131 epizoda, a serijal se prikazivao i na našim TV kanalima.

Još 2019. godine objavljeno je da će se snimati dugometražni film prema projektu koji potpisuju Thomas Astruc i Jeremy Zag, u produkciji francuskog Zagtona i Method Animationa te europske podružnice japanske tvrtke Toei Animation. Prošle godine film je imao premijeru u Francuskoj, a sada stiže i u druge europske zemlje.

Ova uzbudljiva priča prati sramežljivu parišku tinejdžericu Marinette dok počinje godinu u novoj srednjoj školi. Na putu kući Marinette spašava mističnog starca koji joj daje čudesni dragulj, pretvarajući je u superjunakinju Bubamaru (Ladybug) obdarenu moćima stvaranja.

Marinette se u školi zaljubila u Adriena, sina modnog dizajnera, milijunaša Gabriela Agrestea. Adriena je drugi čudesni dragulj transformirao u superjunaka Crnog mačka (Chat Noir). Nesvjesni međusobnog pravog identiteta, dvojac se udružuje u borbi protiv superzlikovca Hawka Motha koji je zapravo nitko drugi do Adrienov otac koji traži kontrolu nad čudesnim draguljima kako bi vratio svoju ženu u život.

Dok Hawk Moth sije kaos i razaranje po Parizu, talenti Bubamare i Crnog mačka stavljeni su na kušnju, a pred njima su i mnogi drugi ispiti. Može li Marinette, kao Bubamara, smoći hrabrosti vjerovati u sebe? Hoće li njih dvoje postati nešto više jedno drugome kada im skinu maske?

Prošle je godine najavljeno da će pariški superjunački dvojac dobiti i drugi dugometražni film, no još nije potvrđeno kada će se to dogoditi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 16:03