ZA LESLIE

Alkoholičarka koja je u 6 godina spiskala sve što je dobila na lutriji u Zapadnom Teksasu, sad je doslovno na ulici

To Leslie

 Imdb/
Još od razdoblja Susan Hayward znalo se da igrati ovisnike o boci pali kod glasača, a ovo je pritom ultrarealistični nezavisni film...

Još uvijek možete naletjeti na komentare kako je uvrštavanje Andree Riseborough među pet najboljih glumica prošle sezone možda najveće iznenađenje ovogodišnjih nominacija za Oscara. Pogotovo što se sumnjalo da se glumica služila nedozvoljenim sredstvima dok je lobirala za svoju ulogu, na što je reagirala i uprava Američke akademije: opomenuli su kandidate da budu fair u borbi za svoju poziciju, ali nije ništa poduzela, što znači da je priznala nominaciju.

Andrea Riseborough je britanska glumica, gledali smo je u nizu prestižnih i kultnih filmova ("Birdman", "W.E.", "Mandy", "Samo bez brige"), no većina nas za film "Za Leslie", za koji je izborila nominaciju, nikad nije čula. Razumljivo, jer u Americi uopće nije bio u regularnoj distribuciji, odradio je samo onih obaveznih tjedan dana u kinu po odabiru, ali je zato imao neviđenu podršku glumičinih kolegica, od Cate Blanchett (ona je i sama nominirana za film "Tár") do Gwyneth Paltrow.

Jasno je zašto su svi stali uz nju, ona glumi sredovječnu alkoholičarku, koja je u šest godina spiskala sve što je dobila na lutriji u Zapadnom Teksasu i sad je doslovno na ulici.

Još od razdoblja Susan Hayward znalo se da igrati ovisnike o boci pali kod glasača, a ovo je pritom ultrarealistični nezavisni film koji svoju junakinju tjera do ekstrema. Vrijedi pogledati. Redatelj je Michael Morris.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 17:23