BARBIE U MUZEJU

Znate li da Muzej grada Zagreba ima Zbirku igračaka, s Barbie lutkama iz 1960-ih godina?

Barbie u Muzeju grada Zagreba

 Atoric/Muzej Grada Zagreba
Na radionici će djeca moći usporediti odjeću koju su nosile Zagrepčanke 1960-ih u Zagrebu s onom u koju su odijevane Barbie lutke

Prva Barbie lutka izašla je davne 1959. godine u Sjedinjenim Američkim Državama, a znate li da Muzej grada Zagreba ima Zbirku igračaka, s Barbie lutkama iz 1960-ih godina, pitaju iz MGZ-a? Popularna lutka slavi se diljem svijeta, a sada organiziraju i kreativne radionice za djecu Barbie u Muzeju grada Zagreba. Djecu pozivaju da na radionice donesu svoje Barbie lutke i dođu za njih napraviti vintage odjeću u stilu 1960-ih godina.

Radionice Muzeja grada Zagreba održavaju se subotama, 14., 21. i 28. listopada od 10 do 12 sati.

Na radionici će djeca moći usporediti odjeću koju su nosile Zagrepčanke 1960-ih u Zagrebu s onom u koju su odijevane Barbie lutke.

Nakon dizajniranja odjeće napravit će se zajedničko snimanje modnih kreacija za Barbie i smjestiti ih u pozadinu Zagreba 1960-ih godina.

Radionice su namijenjene djeci od 8 do 12 godina.

Inače, Povijest Barbie bit će istražena na novoj izložbi koja iduće godine dolazi u Muzej dizajna u Londonu povodom 65. obljetnice svjetski poznate lutke. Kroz partnerstvo s tvrtkom za proizvodnju igračaka Mattel, muzej je dobio poseban pristup opsežnoj arhivi Barbie u Kaliforniji.

Mnoštvo rijetkih i unikatnih predmeta bit će izloženo zajedno s drugim ključnim komadima koji su posuđeni i kupljeni kako bi ispričali priču o brendu.

Nakon tri godine nastajanja, izložba će biti otvorena 5. srpnja u londonskom muzeju i trajat će do veljače 2025. godine.

Barbie je prvi put predstavljena 1959. godine nakon što je njezina kreatorica Ruth Handler htjela osmisliti drugačiji narativ za svoju kćer Barbaru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 02:27