TROTOAR

U Mesničkoj je sinoć bio usporen promet, nećete vjerovati koji je razlog

Otvaranje izložbe

Riječ je o otvaranju nove, privatne galerije u Zagrebu, a koja je privukla velik broj posjetitelja, kakvog dugo nismo vidjeli na izložbama

Jako mi je drago da mogu napisati sljedeću rečenicu: otvaranje nove galerije u Zagrebu usporilo je, pa djelomice i zaustavilo promet u Mesničkoj ulici. Odaziv je, naime, na otvaranje bio toliki, da su posjetitelji stajali s obje strane Mesničke, no nisu svi stali na trotoar, pa je dio publike morao stajati i na ulici. Upravo je to i ime nove Galerije - Trotoar. S obzirom da većinom privatne galerije u Zagrebu promoviraju djela mladih, suvremenih autora (uz rijetke iznimke u državnim institucijama), otvaranje nove privatne galerije u gradu važna je vijest. Očito je to prepoznala publika željna kulturnih sadržaja, ne mogu se, naime, sjetiti kada je zadnji put na otvaranju neke izložbe bilo toliko ljudi. Iz mnogih sektora, bili su mnogi umjetnici, povjesničari umjetnsti, PR-ovi, bankari, investitori... Pavle Pavlović, jedan od najboljih slikara srednje generacije, nadmašio je sebe novim ciklusom, o kojemu ćemo još zasigurno pisati, a čiji je naziv "Trijumf vrlina".

image

Otvaranje izložbe

image

Otvaranje galerije

image

Gužva pred ulazom u galeriju

Marko Todorov/Cropix

Za Jutarnji je prošli tjedan, podsjetimo, rekao: "Moje slike nisu klasično lijepe, ni dekorativne. One su - problematične. Nazvane su po Lepoj Breni, Slatkom Grehu, Mantegni...". Ljude koje vode galeriju u umjetničkim krugovima dobro poznajemo, Galeriju Trotoar su osnovali kolekcionari suvremene umjetnosti, bračni par Dalibor Antonić i Natali Cerin, zajedno s povjesničarkom umjetnosti Martinom Marić Rodrigues koja će biti i voditeljica.

image

Otvaranje galerije

Vedran Husremović/
image

Pavle Pavlović

Damir Žižić/
image

Martina Marić Rodrigues

Damir Žižić/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 04:41