Nova karijera

Robbie Williams i slika. Početna cijena na aukciji je 150 tisuća kuna. Pogledajte kako izgleda...

Robbie Williams

 Martin Keep/prosports/Shutterstock Editorial/Profimedia
Svoj je rad napravio se dugogodišnjim partnerom Edom Godrichom, a na aukciji u Sothebysu prvi put će pokazati radove

Slavni britanski pjevač pop-rock žanra Robbie Williams očito je mikrofon zamijenio kistom jer će u poznatoj aukcijskog kući Sotherby's u suradnji s dugogodišnjim partnerom Edom Godrichom staviti u prodaju njihovo umjetničko djelo u sklopu 'Contemporary Curated' izložbe. Izložba se održava od 22. do 28. travnja, a procijenjena vrijednost slike naziva 'Beverly' kreće se od 15.000 do 20.000 funti(135.000 do 180.000 kuna). Inspiracija i strast za stvaranjem ovom simpatičnom dvojcu dolazi iz životnih iskustva i ljubavi prema suvremenoj, uličnoj umjetnosti koja je spoj glazbe, pop kulture i grafičkog dizajna.

"Naša umjetnost je nastajala pet godina, ali je još nitko nije javno vidio. Ovo je prvi put da smo neka djela pustili na prodaju" rekao je Robbie Williams u intervjuu Sotheby's kao odgovor na pitanje zašto su se nakon pet godina predanog rada odlučili svoja djela pustiti u javnost.

Bit će i kuratori slika koje predstavljaju rad na papiru američkog umjetnika Jean- Michela Basquiata, a datira iz 1988. godine samo nekoliko mjeseci prije njegove smrti. Na tom je popisu i slika Richarda Hambeltona koji je svoju karijeru također počeo osamdesetih godina oslikavajući grafite u New Yorku, a njegova je silueta 'Shadow in Orange and Pink' odabrana je kao metoda uređivanja slike.

image

Robbie Williams i Ed Gorich's Beverly/Sothebys

Robbie Williams And Ed Gorich‘s Beverly/Sothebys

Priprema je to, kako kažu, za njihovu prvu javnu samostalnu izložbu pod nazivom 'Black and White Paintings' gdje će od 13. do 25. svibnja izložiti 14 umjetničkih djela u galeriji 'New Bond Street' koja se nalazi u samom centru Londona.

Estetika slika opisuje nostalgiju za rave i glazbenom scenom iz 90-ih godina prošlog stoljeća, a Ed je rekao da njihove slike "poprimaju ritam svega što svira – a to je obično elektronska glazba".

Williams je još prošle godine izrađivao umjetnička djela veličine čestitke koje je ručno oslikavao. Na karticama su bili otisnuti tekstovi njegovih pjesama, kako bi pomogao u promociji vlastite otvaranja galerije, piše The Guardian.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:21