Vjenčanje Petra Graše i Hane Huljić bilo je u najmanju ruku spektakularno, a tako je i kada je riječ o jelovniku. Ipak, posebnu je pažnju skrenuo desert koji je mladencima pripremio jedan od kumova.
Svadba godine, na kojoj su splitski glazbenici Petar Grašo i Hana Huljić po prvi puta izrekli sudbonosno "da", nije bila spektakularna samo kada su u pitanju mladenci, modne kombinacije i atmosfera, već i jelovnik.
Kako doznajemo iz izvora bliskog vjenčanom paru, večera se sastojala od različitih ribljih i mesnih specijaliteta, ali i prema onima jednog od trojice svadbenih kumova, Michelinovom zvjezdicom nagrađenog chefa Tomaža Kavčiča. Gosti su na intimnoj večeri uživali u pet slanih sljedova, a za prvi, koji se jeo "s nogu", zaslužan je upravo slovenski sommelier i chef Kavčič koji ga je osobno pripremio, uz pomoć dvojice kuhara.
Sljedeća dva slijeda činile su plate Grašo, odnosno plate kakve su se nekada posluživale u restoranu njegova oca Zorana u ACI marini Split. Naime, osim što je poznat kao trener i košarkaška legenda Jugoplastike, Zoran Grašo bio je i vlasnik elitnog splitskog restorana. Riječ je o glasovitim platama s pršutom i sirom u jednoj, i s ribljim carpacciom i ostalim zalogajima od plodova mora u drugoj varijanti.
Osim navedenog, posluženo je i jedno toplo predjelo, kao i glavno jelo, koje je bilo govedina satima kuhana na niskoj temperaturi s dimljenim krumpirom, u redukciji od goveđe juhe, a za koji je također zaslužan kum Kavčič. Podsjetimo, isti slijed jela Kavčić je poslužio u listopadu na samitu u Sloveniji na kojemu je sudjelovalo 27 premijera i šest najviših predstavnika Europske unije, uključujući njemačku kancelarku Angelu Merkel, francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja, talijanskog premijera Silvija Berlusconija i tadašnjeg slovenskog premijera Boruta Pahora.
Što se tiče deserta, mladenci i njihovi gosti uživali su u tri potpuno iste bijele torte koje su privukle posebnu pažnju i pohvale, a na jednoj od njih je stajao ukras u obliku nota s figurama mladenaca.
Sve ih je pripremao chef Kavčič dan prije vjenčanja. Inače, riječ je o njegovoj najpoznatijoj svadbenoj torte bez glutena kojom dominiraju čokolada i mlijeko, a koja se priprema slično kao sladoled. Chef je u svojoj ponudi ima već više od deset godina, a gosti su, kako nam je potvrdio izvor, bili toliko oduševljeni da su više puta tražili repete, ali i recept.
Za one koji možda ne znaju, Tomaž Kavčić vlasnik je poznate Gostilne Pri Lojzetu u raskošnom dvorcu Zemono u Vipavskoj dolini.
Čitajte i:
- Poznati dizajner komentira vjenčanicu prekrasne Hane: ‘Dugo nisam vidio ljepšu mladenku‘
- Kumovi dijele fotografije s vjenčanja: ‘Jedan od sretnijih dana u mom životu. To ljubav je što se rijetko viđa‘
- Ljubav sve pozlati: Vjenčali su se Hana i Grašo, intimno slavlje nastavlja se u ACI marini
- Imamo prvi fotografije mladenke u vjenčanici: Pao je poljubac uoči vjenčanja, Hana blista
- Ekskluzivne fotografije: Pogledajte kako je bilo u Žrnovnici, Grašo okupio društvo kod kuma
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....