Prvi poljubac vojvode od Westminstera i Olivije Henson nakon vjenčanja u katedrali Chester

 OLI SCARFF AFP
DOGAĐAJ GODINE

Vjenčao se nekoć najpoželjniji britanski neženja, na vjenčanje stigao i princ William

Hugh Grosvenor i Olivia Henson izrekli su sudbonosno da u katedrali u Chesteru, a među gostima je bio i budući kralj, princ William.

Hugh Grosvenor i Olivia Henson izrekli su sudbonosno da u katedrali u Chesteru, a među gostima je bio i budući kralj, princ William.

Nekoć najpoželjniji britanski neženja vojvoda od Westminstera, Hugh Grosvenor vjenčao se s Olivijom Henson u Londonu, a ceremoniju vjenčanja u katedrali u Chesteru nije propustio ni princ William, koji je stigao sam, bez pratnje svoje supruge Kate Middleton. Princ od Walesa stigao je u katedralu oko 10.30 ujutro, i ušao kroz sporedni ulaz kako bi izbjegao gomilu građana koji su se okupili na ulici. No fotografi su ga uspjeli snimiti pri dolasku i uhvatiti pomalo zamišljenog izraza lica, no kasnije je nabacio lagani osmijeh.

image

Princ William s ostalim uzvanicima

OLI SCARFF AFP
image

Kate Middleton nije bila u Williamovoj pratnji

OLI SCARFF AFP

Vjenčanju je nazočilo oko 400 uzvanika među kojima je bila princeza Eugenie te Lady Edwina Grosvenor i njezin suprug Dan Snow, a proglašeno je jednim od najprestižnijih društvenih događaja godine. Ipak, među brojnim uzvanicima nije bilo princeze Kate koja se liječi od karcinoma, kao ni i kralja Charlesa, inače mladoženjinog kuma, koji je bio na komemoraciji Dana D u Francuskoj. Vojvoda od Westminstera kum je Williamovom sinu, 10-godišnjem princu Georgeu, koji nije došao na vjenčanje jer je bio u školi, kao i princu Archieju, sinu princa Harryja i Meghan Markle. Kako se šuška, oni su ovo vjenčanje zaobišli kako svojim prisustvom ne bi postali bitnija vijest od samih mladenaca.

image

Lady Edwina Grosvenor sa svojim suprugom Danom Snowom

OLI SCARFF AFP
image

Princeza Eugenie ispred katedrale

OLI SCARFF AFP

Hugh je ranije ove godine bio na prvom mjestu liste 40 bogataša mlađih od 40 godina Sunday Timesa, s procijenjenim bogatstvom od 10,1 milijardu funti. Naslijedio je svoju titulu i kontrolu nad povijesnim imanjem Grosvenor kada mu je bilo 25 godina i nakon što mu je otac preminuo od posljedica srčanog udara 2016. godine, a njegova nevjesta sada je postala vojvotkinja. U katedralu ju je dopratio njezin otac u starinskom Bentleyju, izvorno napravljenom za osnivača proizvođača automobila 1930. godine, a nosila je haljinu s velom koju je dizajnirala Emma Victoria Payne. Uz veo nosila je i Fabergeovu tijaru s uzorkom lišća mirte napravljenu za mladenke iz Grosvenora, a koja je u obitelji od davne 1906. godine. Buket je bio napravljen od cvijeća ubranog iz vrtova kneževe obiteljske kuće, Eaton Hall.

image

Prvi poljubac vojvode od Westminstera i Olivije Henson nakon vjenčanja u katedrali Chester

OLI SCARFF AFP
image
OLI SCARFF AFP
image

Mlada je nosila haljinu dizajnerice Emme Victorije Payne

OLI SCARFF AFP
image

Hughovo bogatsvo procjenjuje se na 10 milijardi funti

OLI SCARFF AFP

Hugh živi daleko od pozornosti, smatraju ga izuzetno skromnim momkom i umjesto tulumarenja radije se bavi ozbiljnim poslovima, sportom i humanitarnim radom. Sudjelovao je na Olimpijadi kao član streljačke reprezentacije, financijski podupire rehabilitaciju ranjenih pripadnika oružanih snaga, a donirao je i 2,5 milijuna funti zdravstvenoj službi kada je izbila pandemija COVID-19. Tada je rekao da je toliko zahvalan enormnom trudu liječnika i medicinskih sestara da im je najavio donirati još 10 milijuna funti.

Linker
08. lipanj 2024 14:23