Potvrdila palača

Sada je i službeno: Zbog oporavka princeze prekida se važna tradicija princa Williama i Kate

Dok mu se supruga Kate oporavlja od operacije, princ balansira između obiteljskih i kraljevskih obaveza, i odlučio je ne propustiti njihov omiljeni događaj, dodjelu filmskih i TV nagrada Britanske akademije filmske i televizijske umjetnosti čiji je predsjednik od 2010.

U nedjelju 18. veljače u Londonu će se održati 77. dodjela filmskih nagrada Britanske akademije za filmsku i televizijsku umjetnost, poznatija kao BAFTA, i jedino je sigurno da na svečanosti neće biti princeze od Walesa. Ali zato će zato tamo biti njezin suprug princ William, potvrdila je to kraljevska palača. ‘‘Princ od Walesa nazočit će ceremoniji dodjele filmskih nagrada EE BAFTA u Royal Festival Hallu u nedjelju, 18. veljače. Princ, predsjednik Britanske akademije filmske i televizijske umjetnosti (BAFTA), gledat će ceremoniju dodjele nagrada prije susreta s pobjednicima kategorija i nominiranima za nagradu EE Rising Star".

image

Princ William i Kate na dodjelama nagrada prošle godine

ROGERS GEORGE/SIPA PRESS/PROFIMEDIA

Ovaj glamurozan događaj Kate i William inače ne propuštaju, no ona će ove godine zbog operacije abdomena i oporavka propustiti mnogo toga jer se, kako je najavljeno, na dužnosti vraća tek iza Uskrsa. Princ William od 2010. predsjedava Britanskom akademijom filmske i televizijske umjetnosti, a njegov dolazak sa suprugom bio je oduvijek vrhunac glamurozne večeri. O kreacijama koje je Kate tim prigodama nosila, pričalo se danima. Dizajneri čije bi večernje haljine nosila, pucali su od ponosa jer je njena urođena elegancija postala modni zaštitni znak BAFTA-e, pa se njezin izostanak smatra kao svojevrstan otklon od tradicije.

Inače, Britansku akademiju za filmsku i televizijsku umjetnost od osnivanja podržava kraljevska obitelj pa je tako i Williamov pokojni djed, princ Philip, bio prvi predsjednik Akademije.

image

Od kraljevskog četvorca samo su Camilla i William u ‘pogonu‘

MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA
image

Osim o bolesnoj supruzi, William sada brine i o njihovoj djeci

JOSH SHINNER/KENSINGTON PALACE/PA WIRE/SHUTTERSTOCK

Ovaj tjedan William je zaobišao svoje obaveze kako bi bio uz svoju princezu koja se oporavlja u njihovom domu na imanju Windsor. Zato je nešto više bila aktivna njegova maćeha, kraljica Camilla koja isto balansira između službenih obaveza i zdravstvenih problema kralja Charlesa. A javnost je sve zabrinutija, jer koliko god William i Camilla sve obavljaju s osmijehom, još uvijek se ne zna od čega točno boluju Kate i Charles. Palača je jedino otkrila da ona ima problema s abdomenom, a on karcinom.

Linker
23. travanj 2024 18:55