Point de Vue Out
Mandatory Credit: Photo by Shutterstock (14357793h)
Crown Princess Victoria of Sweden during a meeting with Mayor of San Francisco at the City Hall of San Francisco, on day two of their four day visit to California, USA.
Crown Princess Victoria and Prince Daniel visit California, Day 2, San Francisco, USA - 20 Feb 2024

 SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
švedski princ

Princeza Victoria objavila rijetku fotografiju princa Oscara povodom njegova osmog rođendana

Maleni Oscar, živahan je školarac kojeg mama i tata drže podalje od javnosti kako bi mogao u miru odrastati dok se njegova četiri godine starije sestra već polako priprema za ulogu buduće švedske kraljice.

Maleni Oscar, živahan je školarac kojeg mama i tata drže podalje od javnosti kako bi mogao u miru odrastati dok se njegova četiri godine starije sestra već polako priprema za ulogu buduće švedske kraljice.

Buduća švedska kraljica, princeza Victoria objavila je rijetke opuštene fotografije svog sina Oscara povodom njegovog velikog osmog rođendana. Victoria poput britanske princeze Catherine obožava fotografirati svoju djecu tako da sve što se objavljuje na službenim društvenim mrežama, njezinih je ruku djelo. Maleni princ nije u žiži javnosti koliko je to njegova 12- godišnja sestra princeza Estelle, druga u nasljednoj liniji za švedski tron, koja već polako sudjeluje u službenim dužnostima.

Tako živahni Oscar raste daleko od očiju javnosti, pred kamerama je prisutan samo kada se negdje okupi cijela obitelj, a ostalo vrijeme ima za sebe, školu i svoje društvo. A maleni Oscar nosi titulu Njegovo kraljevsko visočanstvo princ Oscar Carl Olof, vojvoda od Skånea. Dječak s roditeljima i sestrom živi u palači Haga u Solni, bogatom predgrađu Stockholma. Princ Oscar pohađa osnovnu školu u Campusu Manilla u Stockholmu, a u skladu s Zakonom o nasljeđivanju iz 1979., nakon svoje majke i sestre, treći je u redu za švedsko prijestolje. No čini se da će nakon sadašnjeg kralja Carla Gustafa, Švedskom vladati žene, prvo princeza Victoria, a onda njezina kćer Estelle.

image

Maleni oscar s mamom Victorijom, tatom danijelom i sestrom Estelle

JONAS EKSTR?MER/TT/SHUTTERSTOCK
image
ANDERS WIKLUND/TT/SHUTTERSTOCK

Princeza Victoria u braku je sa svojim bivšim trenerom Danielom Westlingom. Brak im je posljednjih godina pod povećalom zbog sumnje da trpi brojna iskušenja. No što god se događalo iza vrata njihove palače, tamo je za sada i ostalo, a supružnici se i dalje u javnosti prikazuju kao skladan par.

Linker
27. travanj 2024 18:51