Donatella Versace

 IPA/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA
MODNA IKONA

U predsjedničku palaču kročila je sa stilom: Donatella Versace privlačila poglede u efektnom odijelu

Modna dizajnerica s pokojnim bratom Giannijem osnovala je luksuzni modni brend kojim i danas upravlja.

Modna dizajnerica s pokojnim bratom Giannijem osnovala je luksuzni modni brend kojim i danas upravlja.

Na dnevni prijem u predsjedničku palaču Quirinale, smještenu u strogom središtu Rima, na pola puta između Oltara domovine (Altare della Patria) i Narodnog trga (Piazza del Popolo) 69-godišnja modna dizajnerica Donatella Versace, kreativna direktorica modne kuće Versace, stigla je sa stilom. Odjevena u odijelo svijetlo plave boje, s dva broša na reveru Donatella Versace je svima pokazala da se niti nakon 46 godina rada na čelu jedne od najluksuznijih modnih kuća, koju je pokrenula s pokojnim bratom Giannijem Versaceom nije umorila.

image

George i Amal Clooney s Donatellom Versace na njujorškoj dobrotvornoj večeri njegove Zaklade lani

JOHN NACION/SHUTTERSTOCK

Dapače, cijeli Rim je i dalje njezina pozornica, a na Donatellinom licu blista osmijeh koji odaje njezinu snagu i samopouzdanje, što su njezini zaštitni znakovi od prvog dana. Donatella Versace rođena je Kalabrežanka kojoj su prve komade po mjeri krojili i šivali majka, te brat Gianni, koji je osam godina mlađu sestru - obožavao.

image

Donatella Versace na njujorškoj MET Gali početkom svibnja

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

Premda je njihova razlika u godinama bila velika razlika, posvuda ju je vodio i prijateljima predstavljao kao svoju muzu. A kad su 1978. pokrenuli kampanju predstavljanja obiteljskog brenda svima je bilo jasno da je Donatella Giannijeva desna ruka, te da se nju pita za sve važne odluke koje donosi skupa s bratom.

image

Donatella Versace i Annie Lennox na dodjeli modnih nagrada
GCFA u Los Angelesu u ožujku

MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK

Njih dvoje bili su do Giannijeve tragične smrti 1997. jedan od najkreativnijih i najuspješnijih parova visoke mode, a Donatella nakon bratove pogibije nije niti pomišljala na predaju, nego je nastavila samostalno voditi kompaniju i to usprkos borbi s kokainskom ovisnošću od čega se uspješno izliječila.

image

Gianni i Donatella Versace u Milanu početkom devedesetih

IPA/SHUTTERSTOCK

Pod njezinim kreativnim vodstvom Versace se uz Gucci, Louis Vuitton, Chanel, Hermes i Balenciagu prometnuo u jedan od najluksuznijih modnih i lifestyle brendova. Premda je cijeli život posvetila karijeri i kompaniji koja odavno nije u obiteljskom vlasništvu - 2018. američka modna kuća Michael Kors kupila je Versace za dvije milijarde dolara - Donatella Versace je u braku s Paulom Beckom, bivšim američkim modelom, podigla 37-godišnju kćer Allegru, influencericu, te 34-godišnjeg sina Daniela, glazbenika.

image

Donatella Versace s prvim suprugom Paulom Beckom i djecom Danielom i Allegrom u Lodnonu 1992.

RICHARD YOUNG/SHUTTERSTOCK
image

Donatella Versace stigla je na prijem u Palaču Quirinale

IPA/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA
Linker
17. lipanj 2024 18:05