MANCHESTER CITY
BRZI I ŽESTOKI

Sin ribara iz Novigrada je nogometna zvijezda, ljubimac žena, ali i influencer kojeg prati više od milijun ljudi

Joško Gvardiol je nakon prvog međunarodnog transfera roditeljima koji su živjeli u stanu na Srednjacima kupio kuću u okolici Zagreba.

Joško Gvardiol je nakon prvog međunarodnog transfera roditeljima koji su živjeli u stanu na Srednjacima kupio kuću u okolici Zagreba.

Iako je Joško Gvardiol jedan od najboljih svjetskih nogometaša i velika uzdanica hrvatske reprezentacije, ne intrigira samo ljubitelje sporta. Budući da nije u vezi - barem ne javno - “skautiraju” ga i mnoge djevojke. Kad se preklani s Vatrenima pojavio na središnjem zagrebačkom trgu, gdje su ih dočekali obožavatelji nakon trećeg mjesta u Katru, viđeni su transparenti s natpisima “ženi me” i “sviđaš se mojoj prijateljici Marici”. A na Instagramu, gdje ga prati čak 1,4 milijuna ljudi, pišu mu da ima najslađi osmijeh i dobre noge.

image

Joško je odrastao malom stanu u zagrebačkoj četvrti Srednjaci

BORIS KOVAČEV CROPIX

Među onima koji često odlaze na profil 22-godišnjeg nogometaša i ostavljaju komentare je i atraktivna ruska plesačica Julija Andrejeva. Stoga su se ovih dana pojavile glasine da je među njima zaiskrilo, što je ona opovrgnula. Joško je svojevremeno izjavio kako su njegov tip djevojke Shakira, Jennifer Lopez i Angelina Jolie pa su neki komentirali da očito voli starije žene. Hoće li u ljubavi biti uspješan pokazat će vrijeme, no u profesionalnom sportu to nesumnjivo jest. Nogomet je počeo igrati u Trešnjevci, s osam godina je otišao u Dinamo i ondje igrao do 2020., kad prelazi u Leipzig. Lani je potpisao za Manchester City - neslužbeno za 90 milijuna eura, čime je postao najskuplji stoper svih vremena. S devetnaest godina je bio najmlađi debitant hrvatske reprezentacije na završnom turniru Europskog prvenstva.

image

Gvardiol je bio najmlađi debitant hrvatske reprezentacije

PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Najmlađi je i obrambeni igrač koji je ikada postigao pogodak za reprezentaciju, a nakon prve utakmice na Svjetskom prvenstvu, postao je najmlađi igrač u povijesti koji je imao najmanje 100 dodavanja u jednoj utakmici. Slava mu, čini se, nije udarila u glavu, kao ni njegovoj obitelji. Joškov tata Tihomir, koji je rodom iz Novigrada blizu Zadra, i dalje prodaje ribu na zagrebačkoj tržnici Dolac. Obitelj, koju još čine i Joškova majka Sanja te starije sestre Franka i Lorena, živjela je u malom stanu u četvrti Srednjaci. A kad je Joško ostvario transfer u Leipzig, iz zahvalnosti im je kupio kuću u okolici Zagreba.

Linker
24. lipanj 2024 17:42