PROFIMEDIA
SLAVLJE U NEW YORKU

Pola stoljeća ljubavi: Zajedno su proživjeli brojne uspone i padove, a jedno su drugome najveća podrška

Američki glumac Jeff Bridges dobitnik je prestižne nagrade Chaplin Award, na kojoj je posebno zahvalio svojoj supruzi Susan s kojom je podigao tri kćeri.

Američki glumac Jeff Bridges dobitnik je prestižne nagrade Chaplin Award, na kojoj je posebno zahvalio svojoj supruzi Susan s kojom je podigao tri kćeri.

Bila je to večer slavlja za 74-godišnjeg američkog glumca Jeffa Bridgesa, koji je u njujorškom Lincoln Centru dobio Chaplin Award, nagradu za životno djelo koja nosi ime najvećeg komičara u povijesti filmske industrije. Smatra se jednom od najprestižnijih filmskih nagrada, a prije Jeffa Bridgesa dobili su je velikani poput Alfreda Hitchcocka, Sidneyja Poitiera, Barbre Streisand, Martina Scorsesea, Meryl Streep, Cate Blanchett i lanjske dobitnice Viole Davis.

Cijela dvorana je ustala kad se Jeff Bridges pojavio na pozornici, gdje mu je nagradu uručila kolegica Sharon Stone, a legendarni oskarovac je u zahvali posebno čestitao svojoj životnoj partnerici Susan Geston, koja je u proteklih pola stoljeća s njim prošla sve velike životne uspone i padove. Bila je to večer puna emocija jer se glumac, kojeg ljubitelji sedme umjetnosti pamte po kultnoj ulozi nezaboravnog The Dudea iz filma "Veliki Lebowski" braće Cohen, lani suočio s ozbiljnim zdravstvenim problemima.

image

Srdačan susret kolega: Sharon Stone i Jeff Bridges

GREGORY PACE/SHUTTERSTOCK

I vratio na set nakon što je pobijedio zloćudni limfom u umalo fatalnoj kombinaciji sa zarazom koronavirusom koju je dobio na kemoterapiji na bolničkom liječenju. Zbog toga je šest tjedana proveo na intenzivnoj njezi, nakon čega je, kako je sam izjavio, ponovno morao naučiti hodati. Uoči dodjele Chaplinove nagrade objavljeno je kako se Jeff Bridges vraća na set akcijskog spektakla "Tron" u novom nastavku koji u kina stiže iduće godine, a i njegova bi biografija mogla poslužiti kao scenarij za filmsku priču.

image

Supružnici Susan Geston i Jeff Bridges na dodjeli nagrade Chaplin u New Yorku

GREGORY PACE/SHUTTERSTOCK

Rođen je 4. prosinca 1949. u Los Angelesu u glumačkoj obitelji Lloyda i Dorothy Bridges. S ocem je u filmovima i televizijskim emisijama počeo nastupati kao petogodišnjak, a uzor u djetinjstvu bio mu je osam godina stariji brat Beau Bridges, koji je - treba li posebno spominjati - također glumac.

image

Jeff Bridges i Susan Geston na premijeri filma "Carstvo Sunca" 1987.

BEI/SHUTTERSTOCK

Proslavio se ulogom u filmu Petera Bogdanovicha "Posljednja kino predstava" iz 1971. za koju je dobio svoju prvu nominaciju za Oscara, a najvažnije snimanje koje mu je promijenilo život bilo je na danas već zaboravljenom vesternu "Rancho Deluxe" u Paradise Valleyju u Montani 1975.

image

Supružnici na Guvernerovom balu 1991.

BEI/SHUTTERSTOCK

Za vrijeme izlaska u grad Livingston, u čijoj okolici se film snimao, Bridges se na prvi pogled zaljubio u konobaricu Susan Geston, kojoj tada nije znao ime i koja ga je odbila kad ju je prvi put pozvao na piće. Ali Bridges nije odustajao: vjenčali su se 1977., nakon što je pristao na obitelj s najmanje troje djece, o čemu je ona sanjala.

image

Jeff Bridges sa suprugom i kćerima na premijeri filma "Seabiscuit" 2003. u Westwoodu

PATRICK RIDEAUX/SHUTTERSTOCK

Jeff i Susan podigli su tri kćeri - Isabel, Jessie i Haley, a danas žive na svom imanju u Santa Barbari, gdje glumac većinu slobodnog vremena provodi u garaži, u kojoj svira, slika, peče keramiku i čita.

"Garažu je moje carstvo: nikome ne branim pristup i svi su dobrodošli u moj dnevni boravak - supruga, kćeri, unuci, prijatelji", izjavio je Bridges. To je peta adresa na kojoj su se izgleda definitivno skrasio sa suprugom, jer su njihovi prijašnji domovi - uništeni. Prva kuća u kojoj su živjeli im je stradala u požaru zbog dotrajalih instalacija, iduća je uništena u potresu, treću je poharao šumski požar, a kad su je kompletno obnovili u zatrpana je u odronu izazvanom poplavom, pa su ih spasioci morali izvlačiti helikopterom.

image

Na crvenom tepihu na dodjeli Zlatnih globusa 2010. u Beverly Hillsu

HFPA PHOTOGRAPHER/SHUTTERSTOCK
Linker
17. svibanj 2024 09:12