DARKO TOMAŠ CROPIX
Slatke muke

Ljubavna priča hrvatske influencerice i slovenskog nogometaša koji žive na dva kontinenta

Unatoč tome što Lana Biželj živi u Zagrebu, a Luka Majcen u Indiji, gdje igra u jednom klubu, njihova veza sasvim dobro funkcionira na daljinu: upoznali su se na Tinderu, viđaju se svakih nekoliko mjeseci, a nedavno su kupili i stan u kojem planiraju zajednički život.

Unatoč tome što Lana Biželj živi u Zagrebu, a Luka Majcen u Indiji, gdje igra u jednom klubu, njihova veza sasvim dobro funkcionira na daljinu: upoznali su se na Tinderu, viđaju se svakih nekoliko mjeseci, a nedavno su kupili i stan u kojem planiraju zajednički život.

"Upoznali smo se preko Tindera i ovo je ekskluziva, nismo to još nikome rekli! Mislila sam da je riječ o lažnom profilu, koliko mi je bio zgodan! Ali dogodio se match", rekla nam je 32-godišnja Lana Biželj, novinarka i jedna od najuspješnijih hrvatskih influencerica. Početak je to ljubavne priče s dvije godine starijim slovenskim nogometašem Lukom Majcenom, koja intrigira desetke tisuće njenih pratitelja na Instagramu.

"Nismo nikome pričali o Tinderu, kao da nas je malo bilo sram jer takav način pronalaska partnera možda ima negativan prizvuk. Komentirali smo nekoliko dana prije intervjua hoćemo li to reći ili ne, ali zaključili smo da zapravo nemamo problem s tim. Sviđa mi se što smo kliknuli na prvu i što je za dva, tri dana došla k meni u Ljubljanu. Nisam vjerovao da će doći, ali bili smo cijeli dan zajedno. Na doručku, kavi, ručku, šetali smo - kao da smo tjedan dana spojeva smjestili u taj jedan dan", prisjeća se Luka.

image

Luka Majcen i Lana Biželj

DARKO TOMAŠ CROPIX

Unatoč brzinskom upoznavanju, kažu da se kemija između njih odmah stvorila i da je privlačnost bili obostrana, iako Lani nije bilo svejedno. Brinulo ju je kako će on reagirati kada vidi njezine keloide - ožiljke koji su nastali kao posljedica pretjeranog umnažanja vezivnog tkiva na mjestu zacjeljivanja oštećene kože.

"Privukao me komunikacijom, šarmom, pristojnošću. I prvi je od svih muškaraca koji nije u prvi plan stavio keloide. To mi je bilo pravo osvježenje, ostala sam u šoku jer sam mu na prvom spoju htjela reći nešto o tome. Imala sam osjećaj kao da se moram opravdati za sve što imam na sebi. Ali on je rekao da to stvarno nije bitno i da ćemo o tome kasnije", priča Lana.

Luka je nogometaš koji igra za indijski klub RoundGlass Punjab pa mu je ideja o ljubavi na daljinu isprva bila malo upitna, no prihvatio ju je.

"Nisam ništa očekivao jer sam se uskoro morao vratiti u Indiju. Svaki dan smo razgovarali preko FaceTimea, dobio sam prijateljicu koja je uz mene i bilo mi je lakše. Time smo postavili dobre temelje, makar sam se opirao zbog loših iskustva iz prošlih veza. Nisam se želio upuštati u dublji odnos jer sam bio na drugom kraju svijeta. Ali bila je ustrajna, željela je to graditi, tako da sam se prepustio i nije mi žao", priznaje Luka.

"Normalno da nije!", dobacuje Lana. "Točno se sjećam trenutka kada se prepustio, ja sam od starta znala da je to to. Suzdržavao se neko vrijeme, ali, s druge strane, vidjela sam da me voli".

image
DARKO TOMAŠ CROPIX

Lana je posjetila Luku u dalekoj Indiju već dva puta, a bilo je i govora o selidbi zbog koje bi morala ostaviti iza sebe sve ono što je marljivo stvarala u Hrvatskoj.

"Pričali smo o tome, ali meni je problem zbog posla jer ovdje imam tvrtku. Ali s obzirom da je Luka sada već stariji i pred njim je još samo nekoliko sezona, zaključili smo da nema potrebe da se preselim u Indijui. Iako bih voljela ondje provesti nekoliko mjeseci", kaže Lana.

Luka se sportom bavi od malih nogu, no odluku o preseljenju u Indiju donio je relativno kasno. Zemlja ga je očarala i, kako nam je spomenuo, promijenila ga nabolje, dok Lana komentira kako se jednostavno stopio s njom.

"Volim ono što radim, sve je počelo kada sam bio dječak. Za slovenske klubove igrao sam više od deset godina i dobivao ponude za odem van, ali uvijek sam pronalazio neke izgovore. Nova prilika mi se otvorila kada sam napunio trideset godina, bio sam solo, ništa me nije kočilo i odlučio sam probati", priča Luka.

image

Lukin ponovni odlazak u Indiju teško im pada

DARKO TOMAŠ CROPIX

Lanu je pak šira javnost upoznala kao influencericu, ali i zahvaljujući hrabroj priči s keloidima. Jedna je od začetnica body positivityja u Hrvatskoj, društvenog pokreta koji promiče pozitivan pogled na tijelo, bez obzira na veličinu, oblik, boju kože, spol i fizičke sposobnosti.

"Otvorenija sam i sretnija, pomogla mi je i psihoterapija nakon što sam odlučila napraviti nešto da si poboljšam život. Taj proces je trajao i otkad su mi se pojavili keloidi, trebalo je vremena da prodišem. U zadnje tri godine sam se otvorila samoj sebi i zavoljela se. Veliku podršku dala mi je Instagram publika, jer sam među prvima u Hrvatskoj otvoreno počela pričati i pokazivati takve stvari. Ljudi su to dobro prihvatili i počeli mi se javljati. To što znam da sam pomogla drugima i meni je dalo poticaj, pomoglo da izrastem u samouvjerenu, opuštenu, otvorenu i iskrenu ženu. Prije sam bila zatvorena i nesigurna, na svaki spoj sam dolazila s objašnjenjem što to imam na sebi jer sam se bojala da se neću nekome svidjeti. S Lukom nisam imala taj osjećaj", priznala je.

Veliki korak bila je odluka o kupnji zajedničkog stana u Zagrebu, koji će im biti baza.

"Angažirali smo Tinu Biloglav koja nam je pomogla s našom vizijom. Luka je htio tamnije nijanse, da dominira industrijski stil, a ja da je stan u bijelim nijansama i uređen u điru Šri Lanke. Možda imam malo više utjecaja, ali uskladili smo ideje", zaključuje Lana.

image
DARKO TOMAŠ CROPIX

Osim za uređenje interijera, imaju smisla i za modu. Slove kao jedan od najstajliš parova na sceni, a Luki pomaže - Lana.

"Svojevremeno sam bio proglašen najbolje odjevenim sportašem u Sloveniji, tako da sam i ja unio malo stila u našu vezu. Uvijek sam volio sportsku modu, no kad sam na zagrebačkoj Špici vidio mnoge žena s visokim potpeticama i muškaraca u odijelima, prilagodio sam se", priznaje Luka.

Oboje imaju i mnogo tetovaža: Luka je prvu napravio s nepunih osamnaest, a Lana kad je upoznala njega. Sada ih ima čak sedamnaest.

"Uvijek sam se htjela tetovirati, ali mi zbog keloida liječnici to nisu preporučili. No, moje tetovaže su tanke i plitke, ne rade mi probleme, a prve sam posvetila mami i tati", najavljuje Lana, koja će tetovaže vjerojatno pokazati na Instagramu, gdje je prati skoro 25 tisuća ljudi. Nerijetko objavljuje i videa s Lukom, koji se vraća u Indiju gdje ga čeka nova sezona. Odlasci teško padaju i jednom i drugom.

"Kada sam se posljednji put vraćala iz Indije plakala sam nekoliko sati u komadu i mislim da će tako biti i sada. Sigurniji smo u nas dvoje nego ikad prije i znamo da će sve biti okej, ali, opet, nije lako" dodaje Lana.

Koliko su stvari među njima ozbiljne i ljubav jaka, govori i činjenica da ozbiljno pričaju o vjenčanju, ali i djeci, iako su još donedavno razmišljali drugačije.

"Smatrala sam da mi to ne treba, da je sebično na ovakav svijet donijeti djecu. Ali, kada sam upoznala Luku percepcija mi se promijenila. Zvučat će kao floskula, ali kada upoznaš pravu osobu rodi se želja. Čak smo i prsten već gledali", otkriva Lana.

"I ja sam nekako bio zatvoren o toj temi, mislio sam da se ne trebam ženiti i imati djecu, nisam vjerovao u takvu ljubav. No, kako je rekla Lana, kada nađeš pravu osobu, postaneš otvoren za to", slaže se Luka.

image
DARKO TOMAŠ CROPIX

"Teško je u nekoliko riječi opisati osobu koju toliko poznaješ i voliš. Luka je pažljiv, romantičan, ponekad osjetljiv, iskren. Osoba je koja uči na svojim greškama, ne krije ih. Odan je, obožava životinje, što mi je prekrasno, i puno radi na sebi", otkriva Lana.

"Otpočetka me privukao njezin izgled i humor, koji je dosta sličan mom. Vidio sam koliko radi na sebi, jako je snažna, sviđa mi se što se možemo zajedno razvijati. Krase je neke old school vrijednosti. Otpočetka mi je pokazivala da je žena koja će konstantno biti uz mene, čuvati mi leđa, da neće otići kada je loše, nego da će ostati tu", zaključuje Luka.

Lokacija: Hotel Zonar Zagreb

Linker
06. rujan 2024 22:27