MATT BARON/SHUTTERSTOCK
Kraj drame

Kao feniks iz pepela: Shakira nakon ljubavnih i pravnih zavrzlama ponovno na vrhu

Svjetski poznata zvijezda kolumbijskog porijekla dočekala je kraj teških situacija u kojima se u posljednje vrijeme nalazi. Naime, španjolski sud neće provoditi istragu navodne porezne prijevare pjevačice, a čini se kako joj i na ljubavnom planu cvjetaju ruže.

Svjetski poznata zvijezda kolumbijskog porijekla dočekala je kraj teških situacija u kojima se u posljednje vrijeme nalazi. Naime, španjolski sud neće provoditi istragu navodne porezne prijevare pjevačice, a čini se kako joj i na ljubavnom planu cvjetaju ruže.

Sud u Španjolskoj odložio je istragu još jedne navodne porezne prijevare kolumbijske pop zvijezde Shakire, čime su okončane njene pravne nevolje u zemlji u kojoj je nekoć živjela. Tužitelji su otvorili slučaj u srpnju 2023., optužujući 47-godišnju pjevačicu da je koristila mrežu kompanija, od kojih su neke sa sjedištem u poreznim oazama, kako bi prevarila poreznu upravu za 6,6 milijuna eura (7,09 milijuna dolara) u 2018., uključujući kamate i prilagodbe. Mjesec dana kasnije kraljica latino popa platila je 6,6 milijuna eura za podmirenje duga, ali u srijedu su tužitelji preporučili da se od istrage odustane zbog "nedovoljnih dokaza" i sud koji je istraživao slučaj se složio. Ustanovljeno je da je pjevačica počinila nepravilnosti u svojoj poreznoj prijavi za 2018., a sud je dodao kako one nisu dovoljne da bi predstavljale kazneno djelo protiv poreznih vlasti.

image

Shakira je plijenila pažnju na ovogodišnjoj Met Gali

ANGELA WEISS AFP

U drugom slučaju, Shakira je u studenom postigla nagodbu s tužiteljima u zadnji čas, na dan otvaranja svog suđenja zbog zasebne optužbe za poreznu prijevaru koja uključuje prihode koje je ostvarila između 2012. i 2014. godine. U tom slučaju tužitelji su za pjevačicu tražili zatvorsku kaznu od preko osam godina. Optužili su je da je prevarila porezne vlasti za 14,5 milijuna eura u slučaju koji se odnosio na to koliko je vremena živjela u Španjolskoj. Shakira je odbacila optužbe, rekavši da se u Španjolsku na puno radno vrijeme preselila tek 2015.

Do trenutka kada je slučaj došao na suđenje, ona je već platila 17,45 milijuna eura za podmirenje poreznog duga, rekli su tada tužitelji. Na dan kada je počelo, to suđenje koje je trebalo trajati tri tjedna i saslušati oko 120 svjedoka, brzo je završeno nakon što je Shakira pristala platiti kaznu od gotovo 7,8 milijuna eura. U to je vrijeme objasnila da se nagodila "s najboljim interesom svoje djece u srcu" jer je morala izbjeći stres i emocionalni danak posljednjih nekoliko godina i usredotočiti se na svoju karijeru.

Shakira sada živi u Miamiju sa svoja dva sina nakon što se rastala od braniča Barcelone Gerarda Piquea. Od kada ju je bivši nogometaš zbog mlađe ljubavnice javno i bezdušno ostavio kolumbijska pjevačica Shakira ne miruje - ni poslovno ni privatno. Prvo je s djecom iz Barcelone, gdje su zajedno živjeli, odselila u Miami, potom je izdala pjesmu "Out of your league (Izvan tvoje lige)" u kojoj pjeva kako je stanoviti gospodin – "Ferrari zamijenio za Twingo, Rolex za Casio", aludirajući na njegovu ljubavnicu te nedavno izbacila cijeli album, a potom je družeći se s raznim muškarcima rasplamsavala glasine o novim ljubavima, uključujući one s vozačem Formule 1 Lewisom Hamiltonom i Jimmyjem Butlerom, košarkašem Miami Heata.

image

Shakira sve više vremena provodi s glumcem kojeg smo zavoljeli u seriji "Emily u Parizu"

BLAYZENPHOTOS/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Zadnjih tjedana, 47-godišnja pjevačica navodno je nerazdvojna od britanskog glumca Luciena Laviscounta s kojim se zbližila na snimanju spota za njezinu pjesmu Punteria. Lucien Laviscount široj publici poznat je po ulozi Alfieja u popularnoj Netflixovoj seriji ‘‘Emily u Parizu‘‘, glumio je i u seriji ‘‘Snatch‘‘ Guya Ritchieja, ima nekoliko gostujućih uloga u britanskim serijama i manjih uloga u filmovima.

Linker
05. lipanj 2024 16:41