NOVA TV
Osma sezona

U velikoj završnici mjesta ima samo za najbolje: Poznati finalisti showa "Tvoje lice zvuči poznato"

U polufinalnoj emisiji popularne emisije "Tvoje lice zvuči poznato" osmero kandidata ponovno su oduševili zabavnim transformacijama, a doznali smo i imena četvero finalista.

U polufinalnoj emisiji popularne emisije "Tvoje lice zvuči poznato" osmero kandidata ponovno su oduševili zabavnim transformacijama, a doznali smo i imena četvero finalista.

Polufinale emisije "Tvoje lice zvuči poznato" bilo je napeto do zadnjeg trena, a osmero kandidata zagrijali su atmosferu u studiju još jednom večeri vrhunskih transformacija. Iako su svi bili odlični, mjesta u finalu ima za samo njih četvero, a to su Alen Bičević, Tomislav Marić, Antonia Dora Pleško i Marija Kolb. Večer je u velikom stilu otvorio Tomislav Marić ToMa koji je svojom transformacijom u Josipu Lisac oduševio žiri i upisao svoju drugu pobjedu osmoj sezoni. „Čim si počeo pjevati, ja sam se ježio do kraja pjesme“, izjavio je Mario Roth, a pohvalama se priključio i Goran Navojec. „Kad se pokušava imitirati osoba koja je toliko izražajna karakterno i glasovno, što je ustvari neodvojivo jer govorimo o jednoj od najvećih pjevačica s ovih prostora, vješto si izbjegao zamke u koje bi mnogi upali da se drže samo jednog dijela njezinog karaktera, boje glasa, pokreta… Sve što si izveo bilo je vrlo iskreno i decentno i ja ti na tome čestitam“, rekao je.

ToMin uspjeh u stopu su pratili i drugi kandidati i na taj način polufinalnu večer učinili posebno zabavnom i zanimljivom. Luciano Plazibat rasplesao je publiku energičnim hitom kralja rock‘n‘rolla Elvisa Presleyja "A Little Less Conversation". „Ti si sjajan. U tebi je toliko života i ljubavi prema svemu što radiš. Večeras si ovo izveo fenomenalno, ali ono što je najbitnije – ti si naš kralj plesa“, rekla je Minea. Alen Bičević dirnuo je sve u studiju emotivnom izvedbom pjesme "Dvije zvjezdice" u ulozi Tajči. „Ti si fenomenalan i postavio si ovaj show na jednu novu razinu“, poručila je Minea, a kolege iz žirija dijelili su njezino oduševljenje. „Mene je isto vratilo u djetinjstvo jer smo tada slušali Tajči. Odsad ja ću slušati samo Alena Bičevića i nadam se da će ova mlada generacija djece koja dolazi slušati vas kandidate te da ćete tako vi obilježiti njihovo djetinjstvo, kao što je Tajči naše“, rekao je Enis.

Neprežaljenog kralja zabave Jasmina Stavrosa utjelovila je Antonija Šola s pjesmom "Nemoj se udavati". S pokojnim Stavrosom vezalo ju je prijateljstvo pa je ova izvedba za nju bila posebno emotivna. Prisjećajući se njihove suradnje, na probama je Antonija pustila suzu, a za svoj nastup imala je samo jednu želju: „Želim da bude dostojanstveno, šarmantno i lijepo“. Sudeći po reakcijama žirija i publike, želja joj se ostvarila. „Moram reći da je jako teško i jako nezahvalno dobiti imitaciju našeg dragog prijatelja Jasmina Stavrosa koji nažalost više nije s nama. Skinula si njegove pokrete i maska ti je fantastična, apsolutno kao da gledam Jasmina. Znam da je tebi bila najteža i najzahtjevnija transformacija dosad zato što si s njim bila jako dobra. Vidim po tebi da ti nije lako, no ja sam siguran da te Jasmin gleda s nekog boljeg mjesta i da ima onaj svoj široki osmjeh na usnama. Bravo Antonija“, rekao joj je Mario Roth.

Nastup za pamćenje priredila je i njezina imenjakinja Antonia Dora Pleško koja je utjelovila lik legendarne Édith Piaf s pjesmom "Non, je ne regrette rien". „Ti si nama donijela jednu legendu čija je, vjerujem, sva umjetnost proizašla iz njezine tuge, boli i stravično teškog života“, rekao je Goran. „Ovo je bilo paf! Inače Édith je poznata po jednom snažnom, emotivnom i izražajnom vokalu. Svaka njezina interpretacija bila je sirova i imala je jedan veliki intenzitet što je omogućavalo da publici prenese duboke i iskrene emocije, a ti si ih večeras uspjela prenijeti na nas. Bila si zaista maestralna u gotovo svakoj svojoj izvedbi, ali meni si večeras bila najbolja“, pohvalio ju je Mario.

Marija Kolb jedna je od onih koji su najviše iznenadili u ovoj sezoni, a u polufinalnoj emisiji pojavila se kao popularna Cher koja je žiriju i publici servirala megahit "All or Nothing". „Marija je digla atmosferu bolje nego Cher. Napravila si ludilo i samim time si nas inspirirala da se ovako lijepo osjećamo. Svaka ti čast“, poručio je Enis, a Minea se kroz njezin nastup prisjetila i vlastite transformacije u Cher u prvoj sezoni showa.

Posebno je težak zadatak ući u lik osoba koje su svojim glasom i svojom scenskom pojavom osigurali status legenda i diva kao što je Meri Cetinić. Njezin hit "Lastavica" u izvedbi Mije Negovetić laganim je ritmovima publiku vratio u prošlost. „Meri Cetinić ima tu jednu slatkoću u glasu, a ti si ipak malo premlada za ovakve pjesme jer se tada nisi ni rodila. Ono što je zanimljivo je da je Mari Cetinić sama pisala ovu pjesmu, a ti si mi bila sjajna i iskoristit ću ovu priliku da našoj Meri pošaljem jednu veliku pusu“, poručio je Mario. Emisiju je zatvorio Faris Pinjo u ulozi mlade pjevačice Domenice. „Meni je ovo bilo izuzetno zabavno, duhovito i kad povučem paralelu da smo u prošloj emisiji vidjeli tvoje rokersko srce, meni si sada bio fantastičan“, poručio je Goran, dok je Minea zaključila da polufinalna emisija nije mogla zabavnije završiti. Samo tjedan dana dijeli nas od velike završnice showa u kojoj će jedan od četvero finalista osvojiti titulu pobjednika osme sezone.

Linker
19. lipanj 2024 15:32