Baby Lasagna

 PROFIMEDIA
Eurosong je sve bliže

Baby Lasagna opet je glavni favorit za pobjedu, Hrvatska je već u niskom startu da preuzme domaćinstvo

Marko Purišić svakom probom na eurovizijskoj pozornici i sigurnim medijskim istupima postaje sve veća senzacija. Samo nekoliko dana prije prve polufinalne večeri, Baby Lasagna opet je favorit Europe.

Marko Purišić svakom probom na eurovizijskoj pozornici i sigurnim medijskim istupima postaje sve veća senzacija. Samo nekoliko dana prije prve polufinalne večeri, Baby Lasagna opet je favorit Europe.

U rekordnom vremenu, od potpuno nepoznatog kantautora, Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna, postao je apsolutni miljenik nacije. Iako smo pomislili da je Let 3 s pjesmom Mama ŠČ! izazvao potpunu pomutnju i povratak popularnosti i entuzijazma Hrvata oko samog Eurosonga, Marko je preko noći postao apsolutna senzacija i obožavano lice medija i publike. Ono što je temelj cijele ove uspješne priče, koja više nema ni veze s pobjedom na Eurosongu, je Marko koji je na Dori bio gotovo „wild card”. Netko tko nije bio u prvom odabiru izvođača koje će se boriti za svoj put prema Eurosongu, a onda sasvim slučajno, zamijenio odustajanje mlade pjevačice Zsa Zse i iskoristio svaku sekundu svoje prilike na pozornici. Baby Lasagna nije samo pjevač, zabavljač i izvođač s izvrsnom pjesmom. On je gitarist, producent i autor, koji je 13 godina vrijedno radio i čekao svojih pet minuta na pozornici. Nakon osvojene Dore, vrlo je brzo turnejom po Europi osvojio simpatije fanova Eurosonga i to puno prije samog natjecanja.

Oko sebe je okupio vrhunski tim, koji mu nisu samo suradnici već i prijatelji, i to se osjeti kroz svaki njihov potez i kroz svaku emociju koju su nam priuštili na ovom putovanju. On pjeva o svojim mačkama, postaje omiljeni "cat dad", o njima piše slikovnicu te tiska majice, čarape i popularne „tote bags”, a sve se rasprodaje u rekordnoj brzini diljem Europe. Cijela Hrvatska u jednom se trenutku ujedinjuje i pleše na ulicama trgova sad već kultni Rim Tim Tagi Dim ples.

Bez obzira na to što će se dogoditi na ovogodišnjem natjecanju za pjesmu Eurosong, Marko Purišić uspio je spojiti Hrvate i izazvati osjećaj ponosa u mjeri u kojoj su to do sada uspijevali samo sportaši. Kada smo već kod sporta, u Malmö mu je stigao i poseban poklon – dres hrvatske reprezentacije s brojem 1, jer je Baby Lasagna za nas - već pobijedio.

Nakon druge održane probe, Marko se opet popeo na prvo mjesto kladionica, a u stopu ga prate predstavnik Švicarske Nemo, predstavnica Italije Angelina Mango te duo Alyona Alyona i Jerry Heil iz Ukrajine. U ovom periodu dok pratimo pripreme za veliko natjecanje, saznaje se od upućenog izvora, da je HRT zamolio Arenu Zagreb da ne rezervira nikakve koncerte ni događanja u travnju iduće godine i dijelu svibnja, što znači da je grad Zagreb u niskom startu da prihvati domaćinstvo Eurosonga 2025.godine.

U nedavnom intervjuu za HRT, na pitanje koja je finalna odluka oko frizure s kojom će se popeti na pozornicu prve polufinalne večeri. „Probali smo sa zalizanom frizurom na prvoj probi, i svidjela se mom timu. Meni je osobno draža ova, a i nakon toga stigla je lavina komentara od publike, kako bi trebao ipak nastupiti s frizurom s kojom sam bio na Dori, tako da sam ih odlučio poslušati”, simpatično odgovara Purišić koji je ujedno ove godine i jedini izvođač na natjecanju koji je autor i producent svoje skladbe.

Baby Lasagna efekt, kako ga već sada možemo nazvati, jedna od najljepših Eurosong priča kojoj čak još ne znamo ni ishod. Ono što znamo je da imamo predstavnika koji je neodoljivo simpatičan, pristojan i skroman mladić koji njeguje tradiciju svoje rodne Istre, i ponosno predstavlja trenutno najbolje od Hrvatske. I iako se događa potpuni paradoks - dok slušamo Rim Tim Tagi Dim, pjesmu koja priča o anksioznom odlasku u svijet, gotovo smo sigurni da bez obzira na to što će se dogoditi u Malmöu u prvoj polufinalnoj večeri 7. svibnja, a potom u velikom finalu 11. svibnja, Baby Lasagna u svojoj će zemlji biti dočekan kao pobjednik. Sve što je već do sada napravio na svom Eurosong putu, potvrda je da Hrvatska ima skrivenih talenata, koji samo čekaju svoju priliku. Ovo nije samo još jedno sudjelovanje Hrvatske na natjecanju za pjesmu Eurovizije, ovo je dokaz da dolazi do smjene generacije glazbenika, i da se ni malo ne moramo bojati za njihovu budućnost.

Linker
13. svibanj 2024 17:17