FINALE DORE

Publika i žiri nikad nisu bili tako ujedinjeni: Baby Lasagna ide na Eurosong

U (ne)napetoj završnici ovogodišnje Dore potvrđeno je da će ovogodišnji favorit Baby Lasagna s pjesmom "Rim Tim Tagi Dim" predstavljati Hrvatsku na Euroviziji u Švedskoj.

Iako nije bio na prvom popisu 24 pjevača koji će se predstaviti na Dori, Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna, ušao je u natjecanje nakon što je odustala pjevačica Zsa Zsa i od rezerve stigao do pobjede. Da će njegova pjesma "Rim Tim Tagi Dim" vjerojatno biti pobjednička dalo se naslutiti i prema njezinoj popularnosti. Naime, njegov singl od objavljivanja do danas ima više od 900 tisuća pregleda, dok za usporedbu Let 3, koji je na drugom mjestu, ima više od dvostruko manje. Prije samo pet dana objavljen je i spot za tu pjesmu koji je u tom periodu skupio više od 700 tisuća pregleda, a njegov nastup iz polufinala Dore ima 615 tisuća samo na YouTubeu, za 200 tisuća više od Leta 3.

Odluka da će nas Baby Lasagna predstavljati u Malmöu donesena je na temelju glasova gledatelja, ali i ocjenjivačkih sudova - četiri hrvatska žirija, ali i četiri međunarodna žirija iz zemalja sudionica Eurovizije, točnije Italije, Njemačke, Ukrajine i Islanda, što je prvi put u povijesti izbora hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije da u odluci sudjeluju i strani žiriji. Ukrajinski i talijanski žiri su po 12 bodova dodijelili Vinku za pjesmu "Lying Eyes", Island je maksimalni broj bodova dodijelio Baby Lasagni, a Njemačka je s 12 bodova nagradila eugena. Osijek, Rijeka, Split i Zagreb bili su suglasni i dali maksimalnih 12 bodova Baby Lasagni.

Baby Lasagna ljubi istarsku umjetnicu Elizabetu Ružić, zajedno uređuju i kuću u Istri

Baby Lasagna inozemnu publiku očarao je i prije Dore i to sa dvije strane pjesme

Nakon glasova žirija na prvom mjestu bio je Baby Lasagna, Vinko je bio drugi, dok je Let 3 bio na trećem mjestu. Bez ijednog boda na posljednjem mjestu bili su Mario Battifiaca i Robert Ferlin s pjesmom "Vodu piti trizan biti". Ipak, redoslijed se promijenio nakon glasova publike koja je s najviše bodova nagradila Baby Lasagnu - čak njih 247 - i time potvrdila prvo mjesto i nastup na Eurosongu. Doduše, najveće iznenađenje je Vinko kojem nisu predviđali veliki uspjeh, a na kraju se sa svojom pjesmom uspio pozicionirati na drugo mjesto, ispred Leta 3 koji je natjecanje završio na trećem mjestu.

Na posljednjem mjestu našao se Saša Lozar, čiji će ovogodišnji nastup ipak ući u anale Dore zahvaljujući nastupu u prvoj polufinalnoj večeri.

Linker
23. travanj 2024 16:06